Home / Kultúra / Praha, centrum turistickej spokojnosti

Praha, centrum turistickej spokojnosti

Stověžatá, Matička, Prag, Prague, Praga, Prága, jednoducho Praha. Pre malebné mesto ležiace na dolnom toku Vltavy existuje nespočet názvov a pomenovaní. Praha, ako hlavné mesto Českej republiky nepredstavuje iba centrum najdôležitejších inštitúcií štátu, ale pre turistov azda najväčší magnet v strednej Európe. Nenapodobiteľné mosty, medzi ktoré patrí i druhý najstarší a najznámejší most ČR – Karlův most zaujmú každého turistu. Panoramatický pohľad na Prahu je úchvatný, stačí jediný pohľad na vysvietený Pražský hrad a viete, že ste na správnom mieste. Pražský hrad má toho za sebou skutočne dosť. Od svojho vzniku na konci 9. storočia predstavuje dodnes centrum českej štátnosti, pre mnohých i hrdosti. Bol sídlom kniežat a kráľov, 2 cisárov a prezidentov. Sídlil tu i Karol IV., jeden z najvýznamnejších panovníkov neskorého stredoveku. Karlovi IV. za vznik vďačia mnohé obdivované historické stavby, medzi ktoré patrí i Hrad Karlštejn, miesto, na ktorom sú uschované české korunovačné klenoty a sväté relikvie.

V širšom areáli Pražského hradu sa nachádza i Jazdiareň Pražského hradu, ktorá bola postavená na mieste menšej jazdiarne z druhej polovice 16. storočia. Pri vyslovení slova „Praha“ sa mnohým vybaví jedno z najkrajších miest Prahy – Zlatá ulička (u Daliborky). Malebné miesto ponúka pohľad na krásne domčeky rôznorodých farieb s množstvom komínov, ktoré boli obývané do druhej svetovej vojny. Obývané miesto časom osirelo a prebúdzať vo veľkom sa začalo po takmer 50 rokoch. Dnes v domčekoch fungujú rôzne obchodíky, galérie a iné príjemné miesta na pokojné užitie si zaujímavej atmosféry. Zlatá ulička skrátka stojí za návštevu!

Ak sme vás navnadili pokochať sa krásou Prahy, nemusíte hneď cestovať! S nami sa na zaujímavé miesta dostanete z pohodlia domova!

Praha ponúka mnohé 360° pohľady na svoju krásu z množstva aparátov, ktoré zachytili všetko podstatné.

 praha

Pre pohľad z Astronomickej veže v Klementine kliknite sem!

Praha zaujme i panoramatickým pohľadom z akejkoľvek vysokej budovy…

namestie praha

Pre 360° pohľad na celú Prahu kliknite sem!

mesto praha

Zlatú uličku zmapoval i samotný Google na svojich mapách!

Pre zobrazenie „živej“ Zlatej uličky kliknite sem!

 

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Erik

Foto: sxc.hu

 

 

Leave a Reply