Home / Blog / Hrozba vodného kameňa

Hrozba vodného kameňa

Slovensko je špecifické mnohým, okrem iným i svojimi obrovskými zásobami vody v podzemí. Vzhľadom na geologickú rôznorodosť podložia sa menia ale jej vlastnosti, tak v niektorých prípadoch jej kvalita, na úkor nášho pohodlia. Najčastejšie sa prejavuje prostredníctvom tzv. vodného kameňa.

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Vodný kameň je častým javom v mnohých oblastiach krajiny, s ktorým bojujú mnohí. Usadeniny vo varnej kanvici, vodný kameň v umývačke riadu, v práčke, biele povlaky v kúpeľni, na dverách sprchového kútu. Zbaviť sa ho nie je jednoduché, keďže jeho základnou zložkou je uhličitan vápenatý. Najčastejšie sa na jeho odstránenie používajú tri metódy. Prvou je jeho mechanická likvidácia, teda odieranie od povrchu, na ktorom je zachytený. Druhou metódou je chemická likvidácia prostredníctvom kyseliny citrónovej, octu ap. Tretia metóda je fyzikálnou zmenou vlastností samotnej vody.

Vodný kameň spôsobuje obrovské škody nielen v domácnosti, na domácich spotrebičoch, ale vo všetkých oblastiach života. Či sa jedná o priemysel, postupne miznúce zavlažovanie polí, či o potravinársku výrobu. Všetky tieto oblasti by potrebovali vodu, ktorá im nielenže nebude spôsobovať ďalšie náklady, ale naopak, peniaze im ušetrí! Dnes sa našťastie úprava vody dá zabezpečiť jednoducho a pomerne lacno vzhľadom na budúce ušetrené náklady. Riešením pre všetkých je precízne zariadenie na čistenie vody prinášajúce zlepšenie jej vlastností, kvality a samotného zloženia.

 

Prínos v domácnosti obrovský – zničenie vodného kameňa, nezanášajúce sa spotrebiče, ušetrené náklady s čistením, či kupovaním nových. Úprava pitnej vody v domácnosti nie je už iba snom tých, ktorí chcú piť, umývať sa a variť zdravo, ale realitou každého človeka, ktorému záleží na zdraví seba sa svojich blízkych.

Načo využívať nekvalitnú chémiu, ktorej sa nie vždy dá veriť? Riešenie je predsa nablízku…

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Erik

Foto: Marlus.sk

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply