Home / Nezaradené / Módne trendy jeseň/zima 2013

Módne trendy jeseň/zima 2013

Aké módne trendy sú pripravené na blížiacu sa sezónu jeseň/zima 2013? Pozrime sa na tie „najhorúcejšie“ tipy od lídrov vo svete módy a farieb. Koniec tohto roka bude patriť viacerým farbám, ale hlavným odtieňu, ktorý je tu už počas celého roka 2013, a to zelená farbasmaragdovom odtieni. Nie každému sa však hodí k tvári a postave. Ak patríte k týmto typom, ale aj napriek tomu sa vám táto farba páči, vyberte si smaragdovozelené doplnky napríklad kabelku alebo topánky. Tento odtieň patrí k chladným farbám, ak však obľubujete skôr teplé a chcete ostať pri zelenej, zvoľte si lipovozelený odtieň, ktorý bude tiež hitom tejto jesene. Zelená bude rozhodne vládnuť. Využiť sa určite oplatí aj odtieň tmavá lišajníková. Ostatné farby tiež nezostanú bokom. K “topkám” budú určite patriť aj farby ako stredne tmavá modrá, tmavofialová, ohnivé odtiene červenej či jasno oranžová. Pre konzervatívnejšie dámy, alebo ako ľahká kombinácia na doladenie k ďalším farbám, sú určené neutrálne odtiene šedej a hnedej.

Veľký dôraz sa bude klásť nielen na farby, ale aj strih, tvar a jednotlivé časti ošatenia. Pozornosť sa bude venovať predovšetkým obuvi a kabelkám. Blíži sa napínavá a protikladmi pretkaná sezóna. Móda dopraje naozaj každému, aby si našiel svoj štýl. Nápaditosť obuvi a kabeliek sa nechala inšpirovať Divokým západom a kovbojským štýlom. Hitom sa stanú westernové čižmy so sárami do výšky holene, ktoré môžu byť zdobené nitmi, strapcami, výšivkami a kontrastnými švami. Najviac však upútajú šikmé opätky. U pánov bude prevládať menej formálna obuv s uzáverom na sponu alebo pásik, ktorá bude reprezentovať športovo-elegantný štýl. Výraznými prvkami budú podošvy a orámovanie. Nič, čo bude jednoduché a bez dekorácie nebude in. Práve to, čo bude mať ornamentálne výšivky, kobercové vzory, opulentné kamienky, milióny nitov, strieborné alebo zlaté retiazky bude v „kurze“. Tieto prvky budú zdobiť lodičky, balerínky, mokasíny, ale aj kabelky a tašky. Pre lodičky, čižmy a poltopánky budú v tejto sezóne typické ostro kontúrované strihy, ktorých cieľom je podčiarknuť ženskosť. V móde a obuvi sa razantne presadila čierna, pričom odtiene ametystovej, rubínovej, zafírovej alebo smaragdovej dodajú v kombinácii s čiernou obuvi mystický a luxusný vzhľad. Čierna teda bude top, ale svoje miesto majú aj zemitá hnedá, červenohnedá, zelená, červená a o nič menej výrazná modrá.

Milé dámy, už viete, čo vás čaká v najbližšej sezóne, takže hor sa na nákupy a môžete sa zásobiť „kúskami“, ktoré vám zaručia, že  budete „trendy“ a módnou ikonou vášho okolia.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu