Home / Nezaradené / Najdrahšie jedlá sveta

Najdrahšie jedlá sveta

Máte radi dobré jedlo? Že áno? To i my! V našom článku sa môžete pozrieť pod pokrievku špecialít pripravovaných tými najlepšími šéfkuchármi! Špeciality sú to naozaj na slovo vzaté, ceny to len a len potvrdzujú! Pozrite sa s nami na pokrmy, ktoré si dovolia len vyvolení. Ste medzi nimi?

 

Wagyu steak

Steak z kravy, ktorého cena sa pohybuje okolo 3 000 dolárov! Dali by ste toľko…. za kus mäsa? Steak pochádza z Japonska. Hovorí sa, že toto mäso je kvalitné preto, že kravy dokrmujú pivom! Okrem toho dostávajú aj zvýšenú starostlivosť, akou sú masáže, čím mäso získa jemnosť a príjemnejšiu chuť.

Densuke Watermelon

Vodný melón. Kto by ho nemal rád? Je príjemným osviežením nielen počas tropických dní, ale i v akúkoľvek inú ročnú dobu. Dansuke je však výnimočným melónom, je čierny a jeho cena dosahuje astronomických 6 000 dolárov! Táto odroda melóna sa pestuje na japonskom ostrove Hokkaidó. Zaujímavosťou je, že za rok sa urodí iba pár kúskov, napríklad v roku 2009 sa urodilo iba 65 kusov.

Almas Caviar

Drahá lahôdka pochádzajúca z Iránu! Kilogram tejto pochúťky si môžete dopriať v balení, ktoré je balené v konzerve z 24 karátového zlata, a jeho cena sa pohybuje od 16 000 do 25 000 dolárov. Kaviár pochádza z jesetera Beluga, ktorý žije v Kaspickom mori.

Domenico Crolla Pizza Royale 007

Luxusná pizza so zaujímavým názvom a veľkosťou až 12 palcov zaujme i tým najpodstatnejším – cenou! S cenovkou viac ako 4 000 dolárov rozhodne nepatrí medzi lacné!

Čo obsahuje? Samé lahôdky – homár marinovaný v koňaku, kaviár namáčaný v šampanskom, či chutné srnčie mäso. Luxusný nádych asi nezíska svojou arómou, potešia však zlaté vločky na jej povrchu z 24 karátového zlata a aby sa nepovedalo, obsahuje i preslávenú, originálnu šunku prosciutto! Dostali ste chuť i vy?

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Ema

Foto: freedigitalphotos.net