Home / Cestovanie / Najluxusnejšie domy

Najluxusnejšie domy

Aj vás vždy zaujímalo, ako bývajú známe osobnosti, športovci, skrátka bohatí ľudia? Vila, veľký bazén, tenisový kurt a garáž pre 10 áut? Áno, aj tak sa dá, nájdu sa však aj jedinci, ktorí dokážu zájsť ešte o kúsok ďalej, peniaze sú skrátka iba farebnými papierikmi! Pozrite sa s nami na niekoľko z tých najluxusnejšie zriadených domov, ktoré ponímajú všetko potrebné k životu a samozrejme i nejaký „bonus“ naviac. Život na vysokej nohe musí byť okázalý!

Updown Court

Hneď na prvý pohľad tento obrovský dom vyzerá ako z rozprávky. Jeho cena je takmer 140 miliónov dolárov a nachádza sa v krásnom prostredí Anglicka. V roku 2005 bol na predaj, už v tom čase bol najdrahším súkromným sídlom na realitnom trhu. Cena za tento kolos je viac ako pochopiteľná – 104 izieb a pozemok o rozlohe 230,000 m2 predsa len niečo stojí! V Updown Court môžete počítať s luxusom súkromných bazénov, kina, obrovskej garáže s kapacitou pre 8 limuzín, či krásneho jazera nachádzajúceho sa oproti domu. Zaujímavosťou je, že na pozemku sa chovajú kone, tie však k bohatstvu v Anglicku jednoznačne patria, sú niečo ako ukazovateľ sociálnej vrstvy, v ktorej sa dotyčný nachádza… Všimnite si však komíny, koľko ste ich napočítali? Sú celkom milé, nemyslíte?

Villa La Leopolda

Francúzsko je krásna krajina, aj čo sa umenia a architektúry týka. Náš v poradí druhý dom, alebo ak chcete, vila sa nachádza na jednom z najkrajších miest, na vyhľadávanom Azúrovom pobreží. V krajine galského kohúta sa nachádza očarujúca vila, ktorú zaraďujeme do svojho rebríčka a nesie meno Villa La Leopolda. Od roku 2008 je vo vlastníctve ruského bilionára Mikhaila Prokhorovova. Za nadobúdaciu cenu približne 500 miliónov eur Mikhail získal nielen impozantnú stavbu, ale i súkromie, ktoré flóra okolo nej poskytuje.

Ellison Estate

Naozaj nádherná a zvláštna kombinácia, to je umenie zhmotnené v Ellison Estate. Majiteľom tohto oceňovaného skvostu je americký podnikateľ Larry Ellison, samozrejme člen partičky najbohatších ľudí na svete. Že je Larry skutočným maximalistom potvrdzuje 10 budov, ktoré toto „sídlo“ poníma. Súčasťou je napríklad „Čajový dom,“ či menšie kúpele. Pozemok obklopuje jazero a s ním i upokojujúce ticho, ktoré je možno tým najcennejším!

Xanadu 2.0 Estate

Človek menom Bill Gates si môže dovoliť kúpiť všetko, načo si zmyslí. Jeho luxusný dom v Seattli má bazén s podvodným hudobným systémom, obrovskú posiľňovňu a dokonca aj vlastnú knižnicu! O menšom „prístave“ a množstve letných, či zimných terás je azda zbytočne hovoriť. Výstavba trvala  7 rokov a náklady na ňu prevýšili 63 miliónov dolárov. Jej súčasná hodnota s nálepkou „Gatesova“ podľa odhadov prevyšuje 100 miliónov dolárov.

Broken O Ranch

Broken O Ranch je rančom v srdci panenskej prírody v americkej Montane. Pozemok, na ktorom ranč stojí poníma menšie polia, či horskú stajňu; v dome nechýba vyhrievaný vnútorný bazén. Podľa odhadov táto oáza pokoja v podobe luxusného obytného priestoru v prekrásnom prostredí a obrovskou plochou na rôznorodé činnosti má hodnotu viac ako 132 miliónov dolárov. Podmanivé…

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Ema

Foto: freedigitalphotos.net