Home / Ostatné / Peruánske byliny a ich liečivé schopnosti

Peruánske byliny a ich liečivé schopnosti

Peru sa nachádza na západnom pobreží Južnej Ameriky. Toto územie osídľovala ríša Inkov, ktorej minulosť a kultúra je opradená tajomstvom. K pokladom tejto ríše určite patrili aj liečivé byliny Ánd a Amazónie. Európskej kultúre bol však tento poklad odhalený až v 20. storočí a to vďaka rozvoju techniky, otvoreniu sveta a vzájomnej spolupráci. Peruánske byliny rastú v čistej prírode, ktorá nie je poškodená chémiou a pesticídmi a môžu ľuďom dať to najvzácnejšie – zdravie. Inkovia mnohé z týchto rastlín pre ich silu uctievali ako sväté. Ide o byliny, ktoré očisťujú organizmus, posilňujú imunitu, regenerujú, detoxikujú organizmus, eliminujú voľné radikály a podporujú činnosť vnútorných orgánov. Prispievajú k obnove a zachovaniu zdravia, fyzickej a duševnej rovnováhe.

Ich jedinečné vlastnosti sú predmetom záujmu mnohých vedcov a farmaceutických spoločností, ktoré z ich extraktov produkujú prírodné tabletky. Ich pomocou je možné nájsť odpoveď takmer na všetky zdravotné problémy. Pôsobenie týchto bylín je širokospektrálne. Pôsobia nielen na daný problém, ale na organizmus ako celok. Tieto byliny sú vynikajúcou podporou a posilnením klasických metód liečby ochorení (vrátane nádorových) a výrazne zmierňujú vedľajšie účinky syntetických liekov. Používajú sa ako doplnková liečba pri mnohých chorobách. Z najznámejších uvedieme astmu, celiakiu, cukrovku, depresiu, hnačku, zvýšený cholesterol, migrénu, obezitu, prechladnutie a chrípku, reumu, stres, vysoký krvný tlak, zväčšenú prostatu, zápal močových ciest či žalúdočné vredy.  Zvlášť cenné sú aj v onkológii pri liečbe rôznych druhov rakoviny (hrubého čreva, kostí, krčka maternice, kože, pankreasu, pľúc, prostaty, prsníka), pretože očistený a posilnený organizmus neporovnateľne lepšie znáša chemo- a rádioterapiu, čo skracuje a urýchľuje celý proces liečby a samozrejme aj jej výsledky. Zo všetkých spomeňme napríklad bylinný produkt Anona Graviola. Je to extrakt z listov práve peruánskeho nevysokého stromu annona muricata, ktorý je v Peru známy pod názvom Graviola a Guanabana. Už v ére pred Kolombom bola využívaná ako liek miestnymi obyvateľmi. Jednotlivé časti stromu sú akoby „špecializované“ v iných oblastiach a majú odlišné liečivé vlastnosti. Kôra pôsobí antibakteriálne a proti vredom. Keď sa užíva aj spoločne so semenami, je účinná proti cudzopasníkom. Pôsobí na celý organizmus, ale jej najväčší prínos odhalil vedecký výskum v sedemdesiatych rokoch 20. storočia, ktorý preukázal, že acetogeniny obsiahnuté v jej listoch ničia množstvo druhov nádorových buniek. Ďalej má však aj upokojujúce účinky proti bolesti a depresiám. Posilňuje kardiovaskulárne systémy, tráviaci, nervový a dýchací systém. Okrem toho pomáha v boji proti plesniam, vírusom, baktériám a pri epilepsii.

Sami ste sa mohli presvedčiť, že ide o skutočný poklad a príroda je v tomto prípade nezastupiteľná. Aj napriek veľkej snahe mnohých farmaceutických firiem sa doposiaľ nepodarilo laboratórne vytvoriť identické zložky ako má Anona alebo niektoré iné peruánske byliny.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Reklamný článok

Foto: www.navratkuzdraviu.sk