Home / Nezaradené / Ako dlho potrebuje vaše dieťa spať?

Ako dlho potrebuje vaše dieťa spať?

Ako mladí rodičia si iste kladiete túto otázku minimálne raz za deň.  My vám ju zodpovieme a odpoveď bude na mieru vyšitá práve pre vaše dieťa. V nižšie uvedenej tabuľke je uvedené, koľko hodín spánku v priemere potrebuje dieťa v rôznych vekových kategóriách. Samozrejme, že každé dieťa je iné, veď aj my sme boli šibali, ktorí zaspávali o jedenástej večer či budili maminu v noci o druhej. Avšak, pre zvedavých rodičov, ktorým záleží na zdravom životnom cykle a návykoch svojho dieťatka, tu máme odpoveď.

VEK

Nočný spánok

Spánok počas dňa

Celkový spánok

1 mesiac 8 8 16
3 mesiace 10 5 (3) 15
6 mesiacov 11 3 ¼ (2) 14 ¼
9 mesiacov 11 3 (2) 14
12 mesiacov 11 ¼ 2 ½ (2) 13 ¾
18 mesiacov 11 ¼ 2 ¼ (1) 13 ½
2 roky 11 2 (1) 13
3 roky 10 ½ 1 ½ (1) 12

 

Myslite na to, že napriek drobným individuálnym rozdielom, väčšina detí potrebuje skutočne veľa spánku. Ak dieťa odmieta ísť do postele skôr ako o jedenástej hodine, jeho rodičia si často myslia, že jednoducho nepotrebuje spánok. Podľa experta Jodi Mindella to nie je pravda za predpokladu, že dieťa nespalo dostatočný počet hodín aj počas dňa. V skutočnosti je to podľa odborníka práve naopak náznak toho, že dieťa má nepravidelný režim a nedostatok spánku. Chcete si overiť, či práve váš malý šibal patrí medzi deti, ktoré potrebujú viac spánku? Odpovedzte si na nasledujúce otázky:

Zaspáva vaše dieťa takmer vždy pri cestovaní autom?

Máte ráno problém dieťa zobudiť?

Javí sa vaše dieťa podráždené či unavené počas bežných aktivít dňa?

Ak ste na minimálne jednu z otázok odpovedali ÁNO, vaše dieťa potrebuje viac spánku, ako je jeho doterajší návyk. Ak chcete rozvíjať u svojho miláčika zdravý režim, nastavte mu nielen vhodný a pravidelný časový harmonogram, ale tiež pohodlie počas spánku. Pre deti až do šiestich rokov máme tip! Spacie vaky pre bábätká, ktoré jednoznačne zabezpečia pokojný a pohodlný spánok v teple a bezpečí. Spacie vaky predlžujú spánok dieťatka až o 2-4 hodiny. Navyše, pravidelný rituál ukladania do špeciálne pripraveného spacieho vaku si dieťa spojí s tým, že už je čas ísť spať. Spinkajúce deti budú mať nielen krásne sny, ale spacie vaky ich chránia tiež pred prechladnutím. Ale čo je úžasné – už žiadne riziko, že vášmu bábätku uviazne nožička v priehradke postieľky tak, ako je to možné pri používaní bežných prikrývok.

baby

Myslite na zdravý spánok svojho dieťatka a navštívte stránku thedreambag.sk, kde si môžete vybrať už dnes pomocníka, ktorý zabezpečí, že z vášho dieťaťa vyrastie šibal plný energie, ktorý nezaspí v prvý deň v školskej lavici. Navyše, veľké množstvo vzorov, z ktorých máte na výber, sa budú deťom určite páčiť. Sloník, žirafa, auto alebo lienka? Nechajte sa inšpirovať!

Zdroj: www.babycenter.com, www.thedreambag.sk

Foto: freedigitalphotos.net

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]
Ako mladí rodičia si iste kladiete túto otázku minimálne raz za deň.  My vám ju zodpovieme a odpoveď bude na mieru vyšitá práve pre vaše dieťa. V nižšie uvedenej tabuľke je uvedené, koľko hodín spánku v priemere potrebuje dieťa v rôznych vekových kategóriách. Samozrejme, že každé dieťa je iné, veď aj my sme boli šibali, ktorí zaspávali o jedenástej večer či budili maminu v noci o druhej. Avšak, pre zvedavých rodičov, ktorým záleží na zdravom životnom cykle a návykoch svojho dieťatka, tu máme odpoveď. VEK Nočný spánok Spánok počas dňa Celkový spánok 1 mesiac 8 8 16 3 mesiace 10 5 (3) 15 6 mesiacov 11 3 ¼…

Review Overview

User Rating: 1.81 ( 2 votes)