Home / Blog / PR články / Neuveriteľný príbeh psej odvahy a odhodlania človeka

Neuveriteľný príbeh psej odvahy a odhodlania človeka

Každý pes je jedinečná osobnosť. Energický, prítulný, hravý či doslova cholerický. Niekedy však nie je správanie psíka príliš podľa predstáv majiteľov. Možno je priveľmi “ukecaný” a hlasným štekaním zobudí  v noci vás i vašich susedov, prípadne susedke na dôchodku znepríjemní deň, pretože mu je za vami smutno.  Kliknite sem skôr, ako sa rozhodnete, že jeho príbeh bude podobný dvom fenkám v tomto článku, ktoré pôvodní majitelia vyhodili na ulicu. Avšak, pozor! Nezameňte si disciplínu s týraním zvieraťa! Ako pristupovať správne k výchove psov vám dokážu majitelia, ktorí sa ujali komplikovanej kólie ako aj ustráchanej Chihuahua.

Victory je 2-ročný Chihuahua, ktorého našli majitelia útulku pre opustené a týrané zvieratá v meste Dearborn na ulici s vrodenou vadou. Malému psíkovi nenarástli dostatočne predné labky, čo mu znemožňuje pohyb po štyroch. „Kengura pes“, ako ho prezývajú mnohí v súvislosti s jeho hendikepom, si však získava srdcia mnohých vďaka odvahe, šikovnosti a pokojnej povahe. Priam neuveriteľná je odhodlanosť majiteľov pomôcť psovi postaviť sa na vlastné nohy a plnohodnotne sa pohybovať.  Rozhodli sa zorganizovať zbierku pre imobilného priateľa, ktorá by mu pomohla pohybovať sa tak, ako je to umožnené imobilnému človeku. Útulok vyzbieral desať tisíc dolárov na liečbu Victory. Firma Ortho Pets v Denveri na zakázku navrhla pre fenku protézu v podobe vozíka na kolesách, ktorý jej pomôže pohybovať sa. Je priam neuveriteľné, s akým odhodlaním, pokorou a schopnosťou prispôsobiť sa Victory spolupracovala s lekármi a majiteľmi útulku. Spočiatku mal kolektív strach, či si na protézu zvykne. Výkonný riaditeľ útulku však zhodnotil: „S kolesami beží ako víchor! Je úžasná! Nemá strach, skôr máme problém usmerniť ju, aby spomalila.“ Pravidelným odborným výcvikom sa z nej stala tiež osobnosť, ktorá dokáže priam zázraky!

Lexi je border kólia, ktorá bola zachránená v škótskej SPCA v roku 2009. V čase, kedy ju majitelia našli bola podvýživená, s obrovskými problémami so správaním. Neustále štekala, bola veľmi neposedná, nepočúvala na povely. S trochou lásky, starostlivosti a vzdelávaním ju však vlastníčka Katerina Jansen premenila na zdravého psa s unikátnou zručnosťou: vie liezť a skákať skoro ako Spiderman. Vraj neveríte, že by bol toho schopný aj váš neposedný cholerik? Kúpte si výcvikové obojky, ktoré vám ušetria peniaze za profesionálneho trénera. Vysielačka veľká asi ako malý TV ovládač a obojok vám pomôžu pri výcviku vášho miláčika a o pár týždňov uvidíte priam zázraky. Ešte skôr ako si definitívne poviete, že je nemožné, aby aj váš pes prešiel takou premenou, si pozrite video, ktoré vás inšpiruje:

http://www.huffingtonpost.com/2013/11/12/lexi-rescue-dog_n_4263742.html?utm_hp_ref=dogs

Stále si myslíte, že váš pes niečo také nedokáže, pretože je roztržitý? Presvedčíte sa, že na stránke elektricke-obojky.cz nájdete inšpiráciu, ako premeniť vášho neposlušného miláčika na osobnosť, ktorá ohúri majiteľov psov na sídlisku. Verte, že správnym výcvikom, ktorým si prešla aj Lexi budete každým dňom o krok vpred. Príbeh Lexi nie je totiž len príbehom výnimočného psa, ale výnimočného prístupu človeka. Čo myslíte, dokážete to aj vy?

Zdroj: http://www.huffingtonpost.com

Foto: freedigitalphotos.net

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]