Home / Návody / Ako si vypestovať avokádo?

Ako si vypestovať avokádo?

V predchádzajúcom článku sme vám priniesli návod, ako si vypestovať ananás. Článok mal medzi čitateľmi obrovský úspech. Istotne v tomto predvianočnom čase už nejeden ananás vidieť na parapetách okien. Veríme, že vás potešíme a dnes sa dozviete aj to, ako vypestovať  doma avokádo. Určite chcete zažiariť pred susedmi a priateľmi niečím nezvyčajným. Ako na to?   1. Kúpte si avokádo a rozkrojte ho na polovicu. 2. Opatrne vyberte kôstku. 3. Napichajte po jej obvode 4 špáradlá tak, ako to vidíte na obrázku. 4. Celú kôstku so špáradlami položte na pohár plný vody tak, aby bola časť kôstky ponorená. Pohár umiestnite na…

Review Overview

User Rating: 1.16 ( 7 votes)

V predchádzajúcom článku sme vám priniesli návod, ako si vypestovať ananás. Článok mal medzi čitateľmi obrovský úspech. Istotne v tomto predvianočnom čase už nejeden ananás vidieť na parapetách okien. Veríme, že vás potešíme a dnes sa dozviete aj to, ako vypestovať  doma avokádo. Určite chcete zažiariť pred susedmi a priateľmi niečím nezvyčajným. Ako na to?

 

1. Kúpte si avokádo a rozkrojte ho na polovicu.
2. Opatrne vyberte kôstku.
3. Napichajte po jej obvode 4 špáradlá tak, ako to vidíte na obrázku.
4. Celú kôstku so špáradlami položte na pohár plný vody tak, aby bola časť kôstky ponorená. Pohár umiestnite na svetlé miesto.
5. Korienky môžu začať vyrastať až po 8-ich  týždňoch. Vodu v pohári by sme mali meniť raz za 5-7 dní.
6. Ak si všimnete náznaky korienkov, zasaďte avokádo do hliny tak, ako vidíte vyššie na obrázku. Po čase sa stonka prederie kôstkou a avokádo začne rásť.

Pozor : avokádo nie je ovocie, ktoré je zvyknuté rásť v našich podmienkach. Z toho dôvodu môže proces rastu trvať aj niekoľko rokov alebo sa nemusí vôbec podariť. Buďte preto trpezliví. Pozitívny výsledok vás dvojnásobne poteší!

Text: Lenka

Foto: sxc.hu

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Leave a Reply