Home / Elektro / PS4 alebo XBOX ONE?

PS4 alebo XBOX ONE?

„Ktorú hernú konzolu si vybrať?“ Aj toto je jedna z otázok, ktorú si herní nadšenci po celom svete dennodenne kladú. Zaobstarať si klasiku medzi hernými konzolami, novú PS4, alebo vyskúšať Xbox One? V prípade japonskej konzoly PS4 sa výrobca môže spoľahnúť na základňu herných fanúšikov takmer z celého sveta, za čo nevďačí ničomu inému, ako kvalite svojich predchádzajúcich konzol, vernosti značke. V prípade amerického Xboxu One to až také jednoznačné nie je, spolieha sa však hlavne na domáci trh, na ktorom je po novej konzole pomerne veľký dopyt. O dizajne a výkone bolo toho už povedané veľa, zhrňme si tak najdôležitejšie…

Review Overview

User Rating: 1.03 ( 3 votes)

„Ktorú hernú konzolu si vybrať?“ Aj toto je jedna z otázok, ktorú si herní nadšenci po celom svete dennodenne kladú. Zaobstarať si klasiku medzi hernými konzolami, novú PS4, alebo vyskúšať Xbox One?

V prípade japonskej konzoly PS4 sa výrobca môže spoľahnúť na základňu herných fanúšikov takmer z celého sveta, za čo nevďačí ničomu inému, ako kvalite svojich predchádzajúcich konzol, vernosti značke. V prípade amerického Xboxu One to až také jednoznačné nie je, spolieha sa však hlavne na domáci trh, na ktorom je po novej konzole pomerne veľký dopyt. O dizajne a výkone bolo toho už povedané veľa, zhrňme si tak najdôležitejšie aspekty, ktoré s rozhodovaním dozaista pomôžu. Ako prvej veci je potrebné sa povenovať architektúre oboch konzol, ktorá je vcelku podobná – obaja výrobcovia vsadili na osemjadrové procesory od AMD. V prípade Xboxu One s taktom 1,6 GHz, no PS4 pravdepodobne s taktom až na úrovni 2 GHz. Sony papierovo vyhráva taktiež v prípade grafického čipu, ktorý je výkonnejší v porovnaní s Xboxom One. Ďalším parametrom, ktorý si herní nadšenci všimnú je operačná pamäť – PS4 sa môže pochváliť 8 GB DDR5, ktorá na prvý pohľad prevalcuje 8 GB DDR3 v Xboxe One. Čo je ale najpodstatnejšie, je cena – a tá zohrá pravdepodobne najväčšiu rolu pri rozhodovaní sa, ktorú konzolu pod stromček! Xbox One za 499 eur voči PS4 za 399 eur sú čísla viac ako jasné, alebo je v tom nejaký háčik? Je! – konzolu amerického giganta dostanete v balení spolu s Kinectom 2, narozdiel od Sony, ktorej kameru do balenia nepribalili. To budú kúpychtiví zákazníci ale chcieť jednoducho napraviť – kamerové príslušenstvo „Eye“ dostanú za 49 eur, čím stále v peňažnom porovnaní PS4 vedie. Zdá sa, že PS4 je z papierových predpokladov jasnou voľbou, pozrite ale s nami na to najpodstatnejšie, čo vám možno pomôže rozhodnúť sa – na reálne zábery z hier a ich porovnanie!

Pozrime sa na reálne zábery z hier demonštrujúce rozdiely v grafike, detailoch, vykresľovaní a celkového pocitu z hrania!

 

Na začiatok sa pozrieme na zúbok akčnému titulu Battlefield 4

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=lspjyu31Joo’]

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Pokračujeme nádherným Assassin’s Creed 4

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=zsQJVxaFfQw’]

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Milovníci Call of Duty zaplesajú pri novom titule Ghosts

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=8szWpfR7oUc’]

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Rivals, najnovší diel obľúbenej závodnej série Need for Speed vyzerá lepšie na Xboxe One!

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=g7Wi4jw9YzA’]

 [plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply