Home / Elektro / Bicykel, ktorý vám budú závidieť!

Bicykel, ktorý vám budú závidieť!

Pamätáte si ešte na éru „céčok,“ stužiek, farebných pások a drôtikov? Nezabudnuteľné obdobie plné disco hudby  Michala Davida a chlapcov preháňajucich sa  na bicykloch- aj také boli 80.-te  roky. Keď už sme pri tých bicykloch – spomínate si na rôzne ozdoby, ktoré sa na ne pripevňovali? Každý z ulice chcel mať práve ten svoj bicykel najkrajší, najfarebnejší, skrátka - „naj.“ Farebné drôtiky,  obmotané „výplety,“ ľudovo nazývané aj„špajdle.“ Všetko to spolu pekne hralo a vyzeralo, no vývoj nejde zastaviť. Mechanické ozdoby začali nahrádzať rôzne svetielka, poväčšine napájané z malých 9V batérií, tie však toho veľa nevydržali. S nápadom za milión prišla…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Pamätáte si ešte na éru „céčok,“ stužiek, farebných pások a drôtikov? Nezabudnuteľné obdobie plné disco hudby  Michala Davida a chlapcov preháňajucich sa  na bicykloch- aj také boli 80.-te  roky.

Keď už sme pri tých bicykloch – spomínate si na rôzne ozdoby, ktoré sa na ne pripevňovali? Každý z ulice chcel mať práve ten svoj bicykel najkrajší, najfarebnejší, skrátka – „naj.“ Farebné drôtiky,  obmotané „výplety,“ ľudovo nazývané aj„špajdle.“ Všetko to spolu pekne hralo a vyzeralo, no vývoj nejde zastaviť. Mechanické ozdoby začali nahrádzať rôzne svetielka, poväčšine napájané z malých 9V batérií, tie však toho veľa nevydržali. S nápadom za milión prišla istá americká firma, ktorá ponúka LED panely, špeciálne vyvinuté pre bicykle. Na výplety sa jednoducho namontuje LED panel,  schopný zobrazovať nie iba živé farby, ale i svietiace animácie a obrazce!

Stačí, aby cyklista šľapal aspoň 15 kilometrovou rýchlosťou, obrazce ožijú a zrazu ste VY frajer na ceste, nie ten s autom za stotisíc! Dosť bolo slov, pozrite sa, ako tento milý nápad vyzerá v praxi.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=vSkFxiqJLKM’]

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=mcR6iz3eEoI’]

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=TmxOfXJDPtw’] [plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Zdroj: monkeylectric.com

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply