Home / Láska, sex, vzťahy / Muži – 10 magických tajomstiev

Muži – 10 magických tajomstiev

Muži- bytosti, ktoré „neplačú“, tvrdí chlapi, sebavedomí jedinci, arogantní a egoistickí sebci. I takto ich charakterizujú a vidia mnohé ženy. Keď však pánov spoznáte lepšie, zistíte, že ich netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Sú to tiež tvory, ktoré nám ženám dávajú pocit bezpečia. Nik nás nevie tak citlivo rozmaznať ako práve oni. I ženy majú rôzne povahy, aj oni vedia byť sebecké a neprispôsobivé. Povahové črty si počas života formujeme. Ak bola mužovi vštepovaná tradičná mužnosť, tak sa nevie správať inak ako tradične. V praxi to potom znamená, že sa hanbí za slzy, prejavy citov a chová sa povrchne. Skúsme sa teraz spoločne pozrieť…

Review Overview

User Rating: 0.14 ( 4 votes)

Muži- bytosti, ktoré „neplačú“, tvrdí chlapi, sebavedomí jedinci, arogantní a egoistickí sebci. I takto ich charakterizujú a vidia mnohé ženy. Keď však pánov spoznáte lepšie, zistíte, že ich netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Sú to tiež tvory, ktoré nám ženám dávajú pocit bezpečia. Nik nás nevie tak citlivo rozmaznať ako práve oni. I ženy majú rôzne povahy, aj oni vedia byť sebecké a neprispôsobivé. Povahové črty si počas života formujeme. Ak bola mužovi vštepovaná tradičná mužnosť, tak sa nevie správať inak ako tradične. V praxi to potom znamená, že sa hanbí za slzy, prejavy citov a chová sa povrchne. Skúsme sa teraz spoločne pozrieť na 10 tajomstiev, ktoré muži ukrývajú pod svojou nedobytnou maskou. Nasledujúce body nie sú iba takým slepým triafaním do čierneho, potvrdili a zostavili ich psychológovia, ktorí študujú roly partnerov v rodine.

Tajomstvo č. 1 : Ochota počúvať

Aj keď sa o mužoch hovorí, že nevedia počúvať, psychológovia sa prikláňajú k tomu, že sú oveľa lepší poslucháči ako ženy medzi sebou. Pri pozorovaní rozhovorov medzi pohlaviami odborníci zistili, že ženy si často skáču do reči, každá si hovorí iba to svoje. Muži počúvajú pozorne, nie vždy reagujú odpoveďou. To však neznamená, že nepočúvajú. Možno iba premýšľajú o tom, čo im bolo povedané a či sa oplatí reagovať. Pokiaľ sa rozhodnú odpovedať, tak neraz svoju odpoveď dobre zvážia.

Tajomstvo č. 2: Robme veci spoločne

Dámy, máte pocit, že váš partner uprednostňuje kamarátov a oddelené hobby? Zamysleli ste sa nad tým, kedy ste sa ho naposledy opýtali, čo dnes podniknete? Koľkokrát ste odmietli jeho návrh na športovú aktivitu? Šport je pre muža ako sex. Potrebuje ho. Pokiaľ mu ho nedáte, tak ide hľadať inde. Údajne je mužom prirodzené robiť veci spoločne s partnerkou. Skúste sa o tom porozprávať a možno budete obaja prekvapení. I vzájomná individualita a čas pre seba sú vo vzťahu dôležité, no ak prevažujú, nevedie to k ničomu dobrému. Partneri sa tak vzďaľujú a vzniká priepasť.

Tajomstvo č. 3: Hovoriť o svojich pocitoch

Pred sebou máme ďalší mýtus, ktorý koluje o mužoch. Údajne nevedia hovoriť o svojich citoch. Ale oni to vedia a veľmi dobre. No majú svoj zvláštny jazykový kód, ktorý musí vedieť žena rozlúsknuť. Ak sa jej to podarí, tak uvidí pred sebou toho najvrúcnejšieho muža. Páni sa totiž zvyknú vyjadrovať v oblasti citov nepriamo. Skúste sa ich tiež opýtať, čo cítili, keď ste sa prvýkrát stretli, či ako sa im páčil romantický víkend a pozorujte, ako budú reagovať. Zažiaria im oči, mykne kútikom úst? I toto je citový prejav.

Tajomstvo č. 4: City a ich vyznávanie

Toto tajomstvo vo veľkej miere súvisí s predošlým. Ak Váš partner nie je Kasanova, a teda nemá široký repertoár lichôtok a vyznaní, možno ste neraz deprimovaná nedostatkom vrúcnosti. No skúsili ste sa niekedy zamyslieť, prečo dnes váš miláčik vyniesol odpadky za vás alebo pripravil raňajky? Láska sa dá vyznať aj inak ako bezduchými slovami. Všetko, čo muž robí pre dámu, sa počíta ako to najkrajšie „Milujem ťa“.

Tajomstvo č. 5: Sex

Nad mužskou chtivosťou sa zvykne iba prosto mávnuť rukou. Nič nové… veď to sú chlapi. Vychádza však vždy iniciatíva len z ich strany? Myslíte si, že pri hľadaní tej „pravej“ im ide iba o rozkoš? Dobre, priznávame, väčšina mužov do 60 rokov myslí na sex najmenej raz denne. Muži snívajú o sexe dvakrát častejšie ako ženy a aj ich fantázia je pestrejšia. No predstavy nie sú to isté ako realita. Každý z nás niekedy túži napríklad rozbiť šéfovi auto, ale nikdy to neurobí. Fantázia zostáva v nás a robí náš život zábavnejší. Muž si vie najlepšie vychutnať sex v bezpečnom stabilnom vzťahu, kedy jeho milovaná partnerka vie, čo naňho platí a ako ho najlepšie poteší. Takmer každý muž vám potvrdí, že uvíta aj iniciatívu zo strany partnerky. Keď však neprichádza, musí prebrať opraty sám. Aj páni však mávajú „svoje dni“ a nie vždy sex chcú. To však neznamená, že vás nemajú radi, alebo že sú “inak orientovaní”. I oni musia bojovať s každodenným stresom, ktorý ich uberá o libido. Zaužívané je tiež tvrdenie, že mužom ide najmä o svoje vlastné potešenie. Väčšina pánov by si však bez uspokojenia partnerky nevedela sexuálny akt kvalitne vychutnať, ani sa z neho tešiť. Podaktorí sa prikláňajú k tomu, že potešenie partnerky je pre nich prvoradé.

Tajomstvo č. 6: Svadba

Ženy už odmalička snívajú o svadobnej hostine, nádherných šatách a o spojení „naveky“. Muži sú vraj tí, ktorým sa do svadby nechce a doslova ich treba nútiť. Pritom to nie je vôbec pravda. Muži pristupujú k zväzku zodpovednejšie. Ak majú urobiť takýto významný krok, tak ho musia zhodnotiť z každej strany. Potrebujú sa ubezpečiť, že táto „paluba“ je skutočne bezpečná. Pokiaľ sú presvedčení, že s inou ženou, ako je „táto“, si svoj život predstaviť nevedia, tak neváhajú ani minútu. Až 90% z opýtaných mužov potvrdilo, že by si zobrali rovnakú ženu znova.

Tajomstvo č. 7: Akoby mu z oka vypadol

Hovorí sa, že keď chcete spoznať lepšie svojho vyvoleného muža, spoznajte i jeho otca. Psychológovia však tvrdia, že muži sú skôr ovplyvňovaní matkou a žena otcom. Zamerajte sa preto na vašu potencionálnu svokru.

Tajomstvo č. 8: Riešenie problémov

Dámy mi iste dajú za pravdu, že ich vie poriadne vytočiť ten arogantný mužský pokoj typu “nevidím, nepočujem”. Jednoducho, muži nevedia riešiť problémy. Treba si však uvedomiť, že páni rýchlejšie „zabúdajú“ na negatívne veci. Kým žena sa dokáže celé týždne trápiť kvôli maličkosti, muž to vypustí z hlavy už na druhé ráno. Takže ak začnete na druhý deň s tvrdými argumentmi, muž už nemusí vôbec vedieť, čo máte na mysli. V tomto okamihu je namieste pripomenúť i to, že s mužom sa musíte rozprávať priamo. Je to síce nespravodlivé, keď on je k vám v oblasti citov nepriamy, no chlap je logicky uvažujúci tvor. Nepochopí, prečo ste tresli dverami, alebo čo vám vadí na tom, že si kúpil novú elektroniku.

Tajomstvo č. 9: Deti

Ako v každej oblasti, tak i v téme „deti“ platí pravidlo: “chváľte, chváľte, chváľte!”. Ak chcete, aby vám s drobcami alebo nezvládnuteľnými tínedžermi váš partner pomohol, tak ho musíte chváliť a nepodkopávať jeho autoritu. Ženy, ktoré sa toto naučili, si nevedia mužov ako otcov vynachváliť.

Tajomstvo č. 10: Nevera

I vy patríte medzi ženy, ktoré boli sklamané alebo z iného dôvodu neveria v lásku na celý život? Myslíte si, že skôr či neskôr sa všetko pokazí a váš partner vám bude i tak neverný? Zabrzdite troška. Rovnako ako si musia páni premyslieť vstup do manželstva, dlho zvažujú i neveru. Ide o dlhodobý proces a vnútorný boj. Ak sa muž cíti nemilovaný, podceňovaný alebo zanedbávaný, tak sa zvykne uchýliť k inej činnosti, ktorá mu robí radosť. Občas je to šport, videohry alebo i nevera. Veď kto by nešiel za tým, kde cíti „LÁSKU“? Aby sa nevere predišlo, je nutné spolupracovať a spĺňať si navzájom svoje sny a potreby.

Tak ako? Súhlasíte s uvedenými bodmi? Nemali by sme tým našim „tvrďasom“ čo-to prepáčiť a pozrieť sa na všetko i z trocha iného uhla pohľadu?

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: webmd.com

Foto: sxc.hu

Leave a Reply