Home / Bývanie / Inšpirácia k pohodlnému bývaniu

Inšpirácia k pohodlnému bývaniu

„Dizajn utvára život“ – to je heslo, ktorým vo februári 2012 na austrálskych televíznych obrazovkách rozbehli program, ktorý je inšpiráciou pre kreatívnych ľudí, zameraných na pohodlie domova. Moderátorka Paula Voce prináša nápady, ako premeniť svoje sny na realitu. Zaujímavé tipy a triky v súvislosti so stavbou, financovaním, výberu pozemku či správneho dizajnu vám ponúknu nasledujúce videá. Nechajte sa aj vy, tak ako tisíce Austrálčanov inšpirovať tými, ktorí vedia, ako na to. Prinášame vám tri tipy, na čo jednoznačne pri dizajnovaní vášho domova nezabudnúť. Jednoduchosť a priestrannosť Stále platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Avšak nielen to! Izba, ktorá nemusí mať zrovna dvadsať metrov…

Review Overview

User Rating: 1.88 ( 3 votes)

„Dizajn utvára život“ – to je heslo, ktorým vo februári 2012 na austrálskych televíznych obrazovkách rozbehli program, ktorý je inšpiráciou pre kreatívnych ľudí, zameraných na pohodlie domova. Moderátorka Paula Voce prináša nápady, ako premeniť svoje sny na realitu. Zaujímavé tipy a triky v súvislosti so stavbou, financovaním, výberu pozemku či správneho dizajnu vám ponúknu nasledujúce videá.

Nechajte sa aj vy, tak ako tisíce Austrálčanov inšpirovať tými, ktorí vedia, ako na to. Prinášame vám tri tipy, na čo jednoznačne pri dizajnovaní vášho domova nezabudnúť.

Jednoduchosť a priestrannosť

Stále platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Avšak nielen to! Izba, ktorá nemusí mať zrovna dvadsať metrov štvorcových, vyzerá oveľa útulnejšie a prirodzenejšie, ak sa zameriame na jednoduché komponenty a nezaplníme ju zbytočnými kusmi nábytku. Zopár tuli vakov, veľká televízna obrazovka, zopár praktických políc  a koberčeky stačia k tomu, aby ste sa vo svojej obývačke cítili pohodlne. Veľké okná a umelecké dielo na stene – to dodá vášmu pohodliu aj pocitu slobody. Vraj kde nájsť inšpiráciu? Pozrite si video a vyberte si z ponuky, ktorú nájdete na internete a presvedčí vás o tom, že aj vy môžete váš domov premeniť na oázu pokoja, bez zbytočných kusov nábytku navyše, ktorými ste možno zapratali dom, ktorý môže vyzerať skutočne útulne.

Kreatívna prestavba doplnkov

Niekedy stačí dokonca oveľa menej – kúpiť doplnky v kuchyni, kúpeľni, či vo vašej spálni. Zaujímavo dizajnované sprchové hlavice, poličky, či rámy postelí dokážu skutočne zázraky. Malá ukážka vás možno zmotivuje vyraziť na nákupy.

Ak sa však chystáte zútulniť práve priestor, v ktorom sa ráno zobúdzate do nového pracovného dňa, budú sa Vám hodiť nové postele. Prečo náš tip na kvalitné a pekné rámy postelí? Noc je predsa tá najdôležitejšia časť dňa, od ktorej sa odvíja, ako bude vyzerať ďalší deň. Rozmaznávajte sa, zaslúžite si to.

Nezabúdajme na deti!

Detský svet je plný farieb, pohybu a kreatívnych nápadov. Občas zabúdame pripraviť deťom priestor, ktorý sa stane ich vlastným svetom fantázie. Zabudli ste na chvíle, kedy ste čítali o Petrovi Panovi či Alici v krajine zázrakov? Spomeniete si tiež na film Cesta do stredu Zeme? Dieťa potrebuje svoj vlastný príbeh, priestor pre realizáciu snov. Kreativita rozvíja jeho myseľ a schopnosti, ktoré bude potrebovať na ceste životom. Sledujte, čo možno zatiaľ len spí vo vašom malom géniovi a rozvíjajte v ňom každý malý podnet. Pripravte pre deti veľké prekvapenie, plné farieb, slnka, hier a nekonečnej zábavy. Radosť z rozžiarenej detskej tváre bude pre vás tou najväčšou odmenou a motiváciou prebudiť sa do ďalšieho rána v skutočnom pohodlí domova.

 

Zdroj: housinglocal.com.au/whats-on/design_create_live.aspx
Foto: sxc.hu
[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Leave a Reply