Home / Hudba / Nekopeme do hláv, búchame do sŕdc.

Nekopeme do hláv, búchame do sŕdc.

Kapela Smola a Hrušky v uplynulom roku odohrala takmer 100 koncertov, absolvovala  jarné česko-slovenské turné s českou kapelou UDG, na ktorom vznikol filmový dokument Tourbus Daemon a na jeseň prekvapila fanúšikov unikátnym unplugged tour, kde sa predstavila v netradičnej komornej verzii. Po skladbách “Vylížem” so sexy Berenikou Kohoutovou a nadupanom songu “Televízne noviny” s raperom Zverinom z pripravovaného albumu Best of, prichádza s ďalšou novinkou “Čierny Biely”

Skladba upozorňuje na citlivé témy a vznikla na základe osobných emotívnych zážitkov všetkých zúčastnených strán. Ako hostia sa predstavili česká gipsy-funková legenda kapela Gulo Čar známa aj zo spolupráce s Dougom Wimbishom z Living Colour, ktorý bol hosťom a zároveň aj producentom ich posledného albumu. Druhým hosťom je jeden z najlepších raperov česko-slovenskej scény Supa z formácie Moja reč, ktorá patrí medzi absolútnu špičku hip-hopovej scény. O klip sa postaral team z Lorinc production.

„Ak je pre niekoho rozdielnosť farby pleti či názoru problém, tak v prvom rade škodí slušným ľuďom a chceme na to poukázať. Je pre nás prirodzené vyjadrovať sa hudbou a preto sa tešíme z toho, že nás kapela Smola a Hrušky prizvala ako hostí k tejto skladbe. Sme iní a predsa tak podobní“, vysvetľuje basgitarista a frontman kapely Gulo Čar Vladimír Dirda.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=qRAHjwuLEik&sns=em’]

 „Spoko ma oslovil s nápadom na skladbu a mne sa celá tá idea veľmi páčila, tak ako aj samotná pieseň. Takéto spolupráce ma tešia a som rád, že som k tejto téme mohol prispieť aj mojím odkazom, ktorý je jasný: Všetci sme si rovní, na to nesmieš zabúdať, dlžíme to našim deťom, nesplatená faktúra“ , hovorí raper Supa.

 „Cítime veľkú energiu a motiváciu vyjadriť sa k veľmi vážnym témam a upozorniť na situáciu a správanie sa človeka k človeku. Nikto by nemal zabúdať, že sme čierni aj bieli, poslední aj prví v cieli … Otvorme svoje oči, nepodporujme násilie a búchajme do sŕdc láskou. Skladba vznikla v spolupráci s umelcami, ktorí sú vo svojom žánri špičky a je pre nás veľká česť, že s nami do toho išli a veľmi si to vážime“, uzatvára frontman kapely Spoko Kramár.

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte 5 albumov Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Televízne noviny, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Som na*ebaný, Hit či Svokra.

Skladbu a klip si môžu fanúšikovia vypočuť a pozrieť na oficiálnych profiloch youtube.com/smolaahrusky a facebook.com/smolaahrusky

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply