Home / Ostatné / Najlepší materiál na šperk

Najlepší materiál na šperk

Zamilovať sa do šperkov nie je vôbec zložité. Ich podmanivá a oslnivá krása nesie v sebe posolstvo lásky. No za najsilnejšiu zbraň sa považuje ich schopnosť kúzliť, a teda je možné cez ne vyjadriť nevypovedané, alebo zvýrazniť vrodenú krásu. Myslíte si, že iba šperky zo zlata či striebra môžu byť prejavom vkusu a luxusu? Šperky sa vyrábajú z rôznych materiálov a je nutné uvedomiť si, že nie vždy musí byť ten najdrahší kúsok aj najlepší. Cena môže byť neraz mätúca. Na prvom mieste by mala byť kvalita, záruka trvácnosti a nulové riziko alergickej reakcie, pokiaľ máte takýto problém. Skúsme sa týmito cennosťami troška detailnejšie prelúskať a zistíme, ktorý materiál je na šperk najlepší?. Pozývame Vás na štýlovú prehliadku, ktorá má „filipa“.

Volfrám/tungsten sa pokladá za nesmrteľný materiál. Prečo začíname práve nim a nie zlatom? “Terapia šokom” je predsa najlepšia, a aj keď sa budete čudovať, v mnohých ohľadoch ide o skutočnú jednotku. Volfrámové šperky iba tak ľahko nepoškriabete, iba ak by diamantom. Pre nezameniteľné vlastnosti a klady, ktoré súvisia s týmto materiálom, sú čoraz obľúbenejšie i  volfrámové obrúčky.

Titán – ešte stále si musíme na zlato počkať. Titán si získava srdcia širokej verejnosti svojou silou a ľahkosťou zároveň.  Široký výber farieb a ľahká údržba mu dodáva na atraktívnosti. Súčasné šperkárstvo ho jednoducho zbožňuje. Kvalita, antialergické vlastnosti a dlhá životnosť sú konečnou čerešničkou na torte. Javí sa tiež ako vhodný a preferovaný materiál na výrobu doplnkov k šatám. Opäť sa vysoko na rebríčku obľúbenosti umiestnili aj titánové obrúčky a prívesky.

Zlato – konečne je tu čas na naše „zlato zlaté“ . Už tradične vieme, že nie je náročné na údržbu a jeho lesk dostane každého. Ak si však nemôžete dovoliť šperk s väčším množstvom karátov, tak sa pripravte na jeho sčernenie. Patríte k ženám, ktoré nosia s obľubou ku každým šatám či kostýmu iný doplnok? Nuž, pokiaľ by ste chceli zostať verná zlatu, asi by Vás to vyšlo veľmi draho.  Máme však pre Vás výbornú alternatívu a tou sú pozlátené šperky. Nie je nutné nad nimi ohŕňať nosom, pretože sa kvalitou vyrovnajú tým zlatým. Okrem sčernenia hrozí zlatu aj veľmi rýchle opotrebovanie, čo znamená, že je náchylné na každý „ťuk“. Dlhoročné manželské páry to iste potvrdia. Ich obrúčky sú samý škrabanec.

Striebro – jedinečný partner žiarivého zlata. Strieborné šperky sa s obľubou kombinujú so zirkónmi. V takejto podobe sú oveľa dostupnejšie. Vo všeobecnosti tiež platí, že striebro milujú skôr romantici a zasnívané duše. Zlato je pre ambicióznych a sebavedomých ľudí. Nevýhodou striebra je taktiež vysoké riziko poškriabania, ale aj náchylnosť na pot a vlhkosť. Po rokoch Vám strieborné šperky vyblednú, stratia lesk. Môžete to riešiť domácimi receptami, alebo prípravkami na leštenie striebra,  no jednou z možností je i chirurgická oceľ, ako výhodná náhrada za striebro. Popredné miesto si drží i vďaka svojej tvrdosti. Nemá ani sklony k sčerneniu a nevyvoláva alergické reakcie.

Pokiaľ chcete predsa len zostať verní zlatu či striebru, tak voľte tie, do ktorých je primiešané ródium – extra tvrdý materiál s úžasným leskom, ktorý zabraňuje sčerneniu. Ide o najvzácnejší a najdrahší kov využívaný v šperkárstve.

Tak čo vy na to? Už viete, ktorý šperk je pre Vás ten „naj“? Hovorí sa, že nie všetko, čo sa blyští, je zlato. A nie všetko, čo je zlato, musí byť aj to “pravé”.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: anjelskydiabolske.sk

Leave a Reply