Home / Ostatné / 4 spôsoby ako aj malá firma spraví veľký zisk

4 spôsoby ako aj malá firma spraví veľký zisk

Veľké pády či dokonca absolútny bankrot začínajúcich podnikateľov je často spôsobený nedostatkom znalostí. Znie to ako fráza, ale majitelia skutočne často nevedia, že a čo robia zle. Ak by problém videli zo správneho uhla, možno by sa rýchlo prispôsobili a našli aj spoločné riešenie, či vyhľadali odborníka, ktorý im pomôže v krízovej situácii. Problém nás ľudí je však často ten, že sme tvrdohlaví a mierne povedané zaslepení. Často sa práve stávať, že problém popierame. Nenechajte svoje ego spadnúť do pasce a vyzbrojte sa potrebným know-how. Skôr ako sa rozhodnete po neúspešnom podnikaní vzdať, nebojte sa znovu hľadať informácie na stránkach ako mojesidlo.sk. Budete mať tak šancu na nový úspešný obchod, ktorého zisk pretrvá počas niekoľkých nasledujúcich rokov.

1. Naučte sa počítať s rizikami

Každý podnikateľ už začiatkom svojho podnikania berie na svoje plecia isté riziká. Už len rozhodnutie začať podnikať je jedným veľkým rizikom. Od prenajatých priestorov, cez formálne a byrokratické záležitosti, až po hľadanie zamestnancov a dosahovanie zisku. Ten prvý krok môže byť práve najťažší. Vedieť si zrátať náklady a výnosy, počítať so stratami, či nedôveryhodnými zamestnancami, môže byť skutočne stresujúce. Ak patríte medzi nováčikov v podnikaní a chystáte sa rozbehnúť svoj prvý start-up, skúste najskôr na skúšku virtuálne sídlo. Ušetríte za priestory a tieto financie môžete investovať do niečoho podstatnejšieho, čo je potrebné k rozbehu vášho skvelého nápadu. Naša rada: objednajte si virtuálne sídlo v Bratislave – v hlavnom meste budete žiadaní a viditeľní, to vám prinesie zaručene úspech. Starostlivo si naplánujte medzitým činnosti, zameranie, ciele na najbližší rok. Verte, že ak budete mať vo svojom okolí dostatok ľudí, ktorí vás budú podporovať, úspech sa dostaví. Nepodceňujte však zbytočne vysoké nájmy za reálne kancelárie skôr ako si neoveríte, že máte cestu k úspechu krásne vydlaždičkovanú.

2. Vypracujte stratégiu cash-flow

Ak máte malú rozbiehajúcu sa firmu je veľmi dôležitý stály tok financií. Je predsa potrebné, aby ste boli schopní zaplatiť svojich zamestnancov, rovnako ako seba a zostali vám financie na nákup materiálu alebo výrobu výrobkov. Tiež je potrebné spísať si zoznam jednorázových nákladov, ktoré vás neskôr neprekvapia.

3. Preukážte svoju odbornosť

Ak chcete získať dôveru zákazníkov, ktorí majú platiť za vaše produkty či služby, budete musieť preukázať, že ste odborníkom vo svojom odbore. Skôr ako sa pustíte do realizácie vášho nápadu však určite odporúčame naštudovať, čo je daňová licencia a ako vám informácie o nej pomôžu do budúcna. Ak ste tento prvý krok absolvovali, je potrebné premyslieť plán, ako sa zviditeľniť na internetovom trhu. Dôveru vybudujete, ak budete písať blogy, zabezpečíte interakciu medzi vami a zákazníkom a pravidelne budete vysielať do sveta informácie o vašich posunoch a úspechoch. Každý úspech v podnikaní je závislý od vzťahov s verejnosťou. Tento bod určite nepodceňte, ak sa nechcete dostať na pomyslené dno, čo nie je vaším cieľom.

4. Naučte sa oceniť vašich zamestnancov

Posledným a nemenej dôležitým krokom k úspechu sú práve vaši zamestnanci. To si niektorí podnikatelia neuvedomujú a preto ich podnikanie zlyháva. Vytvárajte s nimi vzťah, pýtajte sa, čo by vo firme zmenili, v čom vidia pozitíva a negatíva ich práce. Zaobchádzajte so zamestnancami ako s rovnými. Dôverujte im. Všetky ich návrhy pochváľte a ak je to možné, posuňte aj k realizácii. Sledujte následne, čo sa bude diať. Výsledok vás jednoznačne prekvapí!

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

Leave a Reply