Home / Technika / 3 české „must-play“ hry pre každého hráča

3 české „must-play“ hry pre každého hráča

Battlefield, Call of Duty, Far Cry, Crysis, The Witcher… a mnohé ďalšie tituly sú pre mnohých hráčov na svete dodnes takpovediac „zakliate.“ Nutnosť vlastniť počítač, či notebook vybavený najnovším procesorom a najvýkonnejšou grafickou kartou pre ich hranie je múrom, ktorý preskočia len tí, ktorí nemajú hlboko do vrecka. Myslí herný priemysel aj na obyčajných ľudí túžiacich po hernom zážitku za málo peňazí?

ÁNO! A nemusíme ísť za skvelými príkladmi ani veľmi ďaleko. Stačí sa pozrieť na niektorých českých vývojárov, ktorí svetu prinášajú hry na vysokej úrovni, priťahujúc pozornosť svetových hráčov na herné tituly s ich logom. Nemusíte investovať stovky eur za výkonnejšie „železo“  a venovať svoju pozornosť hrám, ktoré si ju rozhodne zaslúžia a pritom na ich užívanie nepotrebujete mať bankové konto filmovej hviezdy!

Botanicula

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=fkcoz1k8WkU’]

Hra s krásnym názvom, krásnym „vizuálom“ a myšlienkou zožala úspechy hneď po jej uvedení na trh. Víťazstvo v kategóriách ako najlepší príbeh, najlepší dizajn, najlepší zvuk, najlepšia animácia, najlepšia herná hudba, najlepšia európska adventúra a mnohé ďalšie, ktoré zožala na rôznych svetových súťažiach naznačujú, že ide o výnimočný titul. Najlepšia hra roku 2012 podľa serveru jayisgames.com je o dobrodružstve medzi piatimi prírodnými tvormi snažiacimi ochrániť si semienko domovského stromu pred nepriateľmi – parazitmi, napadajúcimi ich strom. Adventúra, ktorá prinúti človeka hľadať a premýšľať patrí jednoznačne medzi to najlepšie, čo Česi za posledné roky vydali. Vizuálna a zvuková stránka je na úrovni, ktorú si zamilujete.

ArmA

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=bz9mIgaBmU8′]

ArmA , ArmA 2, ArmA 3, sú legendárnymi hrami, ktoré si vydobili svoje miesto na hernej mape sveta. Fiktívne oblasti plné vojakov, vojenskej techniky a technicky bravúrne zvládnutého prostredia sú ako stvorené pre spoznávanie fanúšikmi akčných a súčasne aj realisticky vyzerajúcich hier. ArmA si razí vlastnú cestu, na ktorú ak vstúpite, nebudete chcieť odísť. Perfektné grafické prvky, zvládnuté detaily a cena sú hlavnými lákadlami, prečo by ste akúkoľvek, i tú najnovšiu Armu nemali prehliadnuť. Ak však obývate kúsok planéty, ktorému sa hovorí Irán, musíme vás sklamať – ArmA 3 je  tam zakázaná, vzhľadom na „nevhodnosť výberu Iránu ako nepriateľa NATO.“ Tešte sa, pokiaľ máte možnosť hry, niektorí ju nemajú.

Mafia II

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=TqqtxBiXVdA’]

Mafia II, klenot medzi českými hrami vás posunie do Empire Bay, mesta nápadne pripomínajúceho New York 40. a 50. rokov minulého storočia. Tešiť sa podobne, ako pri prvej Mafii môžete na zaujímavo spracované filmové momenty, pulzujúce mesto plné zvláštneho „feelingu,“ na policajtov a samozrejme zaujímavé úlohy! Pokochať sa budete môcť nielen krásne spracovanou grafickou prácou so špeciálnou starostlivosťou o drobné detaily, akými sú kríky, či drobné stromčeky. Keď už sme pri stromoch – v hre ich je asi 25 000! Výnimočná hrá, ktorú bude chcieť dohrať každý… Aj taká je Mafia II, s atmosférou tak hutnou, ako jej názov.

Ak vás uvedené hry zaujali, ale ešte nemáte vhodný notebook, či počítač, obráťte sa na lídra v oblasti výpočtovej techniky – firmu Gigacomputer.sk. Skvelý kolektív s bohatými vedomosťami vám vyberie určite to najlepšie a bonbónik na záver –  za skvelú cenu.

 [plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply