Home / Blog / PR články / Zariaďujeme sklad

Zariaďujeme sklad

Väčšie či menšie spoločnosti neraz riešia dilemu so založením skladu. Podaktorí ich majú vo svojich návrhoch vypracované ihneď, iní ich vybavenie riešia takpovediac za behu. Spoločnosť sa rozrastá, potrebuje viac miesta, nové priestory. Mohli by sme to prirovnať ku skladom menšieho rozsahu, čo v domácnostiach predstavujú špajze, komory, pivnice, ale aj priestranné skrine. Úložný priestor, prehľadnosť a systematickosť sú jednoducho na nezaplatenie. Aj keď sa zariaďovanie skladových priestorov môže niekomu javiť ako jednoduchá záležitosť, nie vždy to tak skutočne je.

Efektívnosť je na prvom mieste

regályPrvým a základným pravidlom je efektívne využitie priestoru. Nikto predsa nechce, aby sa sklad stal skladiskom, ktoré pripomína smetisko. Neporiadok je tou najhoršou vizitkou, a to tak pre domácnosť, ako aj veľké korporácie. Nikto netvrdí, že sa musíte držať prísneho „vojenského režimu“ a ukladať všetko do „komínkov“ alebo podľa farby. Na druhej strane však ani toto nemusí byť na škodu. Naša rada v tomto bode teda znie „kúpte si regály do skladu“. Vďaka ním nebude synchronizované rozloženie priestoru žiaden problém. V ponuke sú rôzne drevené či kovové policové regály. Pri ich výbere a umiestnení rovnako myslite na to, ako ušetriť miesto. Zvážte tiež, či to, čo Vám daný regál ponúka, skutočne využijete.

Aby sklad dýchal

Mnohí predpokladajú, že na farbe skladových priestorov až tak veľmi nezáleží. Neraz ide iba o akési ledabolo omietnuté steny. Prvý pohľad je ale dôležitý. Ak k Vám do skladu denne chodia zákazníci, alebo je neustále na očiach, nezanedbajte jeho vzhľad. Čistá biela farba miestnosť nielen rozjasní, ale jej taktiež dodá „život“. Miestnosť nebude pôsobiť vyblednuto, špinavo, fádne, a teda až príliš obyčajne. Pokiaľ nejaká farba vystihuje Vašu spoločnosť, alebo ju Vaša rodina obľubuje, tak sa nebojte kreativity ani v odkladacích priestoroch. Nezanedbateľným prvkom je taktiež vetranie. Pokiaľ miestnosť nedisponuje oknom, je to nutné riešiť ventilátormi alebo klimatizáciou. Taktiež nie je dobré, aby sa tu zdržiavalo nadmerné množstvo vlhkosti. Zanedbanie týchto „drobných“ detailov by Vás mohlo vyjsť poriadne draho. Nikto predsa nechce, aby mu miestnosť začala plesnieť, zapáchala a zdržovali sa tu choroboplodné zárodky.

Odolnosť a dlhá životnosť

EFG_110_S_0001

Čo sa týka podláh, pri ich zariaďovaní by sa malo dbať najmä na dobrú odolnosť a dlhú životnosť. Zvlášť, ak plánujete využívanie vysokozdvižných vozíkov, by Vám otázka výdrže podlahy nemala byť ľahostajná. Ako vhodný materiál napríklad na steny skladu sa ukazujú aj obkladačky, ktoré, okrem iného, v miestnosti udržujú chlad. Kvalitné a účinné by malo byť celé zariadenie v sklade. Nenechajte sa teda zlákať lacnými ponukami zradných obchodníkov. Ak hľadáte napríklad spoľahlivé vozíky, tak stavte na firmu, ktorá nemyslí len na seba, ale najmä pomôže Vám.

Partner, ktorý vie, aký je to dobrý sklad

Ako v každej oblasti, tak i pri zariaďovaní skladu sa oplatí dôverovať dobre mieneným radám skúsených partnerov. Je síce pravda, že človek sa najlepšie učí na vlastných chybách, ale prečo by to tak muselo byť vždy? Páčilo by sa Vám využívať stovky možností jedného dodávateľa? Pokiaľ hľadáte optimálne riešenie, chcete šetriť energiu, čas i priestor, a tým pádom i peniaze, tak máme pre Vás jednoduché riešenie. Je ním jungheinrich.sk. Ide o jedného z najväčších výrobcov manipulačnej a skladovej techniky. Už od svojho vzniku v roku 1953 si firma zakladá na nemeckej tradícií priemyselnej dokonalosti.

Teraz už viete, čím sa vyznačuje dobrý sklad, akú nosí nálepku a kam sa obrátiť. Prajeme Vám veľa šťastia a hlavne veľa priestoru pre Vašu realizáciu.

jungheinrich

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: jungheinrich.sk

Leave a Reply