Home / Blog / PR články / Honba za úspechom

Honba za úspechom

bielenie zubovZaiste by nikto neprotestoval, keby sme do vienka dostali návod, ako žiť úspešný život. Žiaľ, takto to nefunguje, a preto sa musíme každý „trápiť“ po svojom. Podaktorým sa toto tajomstvo podarí poodhaliť viac, iným menej. Niektorí sa možno narodili do rodiny, ktorá vlastní svoj súkromný recept na úspech. Pre tých, ktorí však toľké šťastie nemali, ponúkame pár malých rád my.

Psychológia je mocná zbraň

Zdá sa Vám, že úspech nie je pre Vás a “svoje” si musíte získať len tvrdou prácou? A práve toto je tá zásadná chyba. Nepotešíme Vás, ale takýmto prístupom úspech nedosiahnete, alebo iba veľmi ťažko. Pritom stačí len zmeniť svoj pohľad na svet. Verte si, buďte sebavedomý a ukážte svetu to, v čom ste dobrý. Jednoducho si dnes povedzte, že chcete prekonávať svoje možnosti. Nezaškodí tiež, keď sa necháte inšpirovať známymi ľuďmi, ktorí sa považujú za úspešných. O úspechu sa dá hovoriť už vtedy, keď Vás okolie vníma pozitívne, a teda v ich očiach ste uspeli. To dosiahnete nenútenou atraktívnosťou, empatiou, úsmevom a ochotou pomôcť. Ak Vám pri úsmeve bráni iba strach z odhalenia svojich zašednutých či zažltnutých zubov, tak máme pre Vás jednoduché riešenie – bieliace pásiky za dobré ceny. A takto je to aj s ostatnými detailmi. Nehľadajte v tom vedu, veď práve pár jednoduchých krokov Vás môže vyniesť na výslnie úspechu.

Inteligencia je dôležitá, ale…

Nadanie, IQ či talent nie sú na ceste za úspechom nikdy na škodu, no ani ľudia, ktorí majú tieto prednosti, nemusia dosiahnuť želanú kariéru. A naopak, tí, ktorí ich nemajú, úspech dosahujú. Krásnym prípadom je aj film Forrest Gump, kde hlavný hrdina nevynikal v chytrosti, no práve jeho vnímanie sveta mu prinieslo magický úspech. Myslíte si, že takéto niečo sa v skutočnom živote nemôže stať? A prečo nie? Je dôležité, aký vrchol si zvolíte. Pokiaľ si staviate vzdušné zámky, tak zákonite môže prísť sklamanie, no ak si stanovíte reálne ciele a ich dosahovanie si pekne rozdelíte, tak sa môžete pripraviť na úspech. My ľudia sme už raz takí, čím máme toho viac, tým viac chceme. Láska, šťastie, majetok, priatelia… Robte to však pomaly a držte sa pri zemi, aby pád z výšky príliš nebolel.

Pokoj a zdravá energia

Pokiaľ máte okolo seba ľudí, ktorí Vás napĺňajú energiou a môžete sa na nich plne spoľahnúť, tak sa Vám šplhá po rebríčku úspechu určite ľahšie. Láska, pokoj v duši i v mysli, elán, energia. Dá sa povedať, že toto sú tie správne ingrediencie zamiešané do “torty” úspechu. Pocit slobody a nespútanosti dáva obrovský priestor pre realizáciu. Stres, negatívne emócie alebo depresie vidinu splneného sna maria, ba až zabíjajú. Ak aj nejaký ten úspech dosiahnete, tak títo nechcení spoločníci Vám zabránia tešiť sa z neho. Väčšina životných problémov, s ktorými sa stretávame, súvisí aj s tým, ako dokážeme vychádzať s ostatnými ľuďmi. Podľa moderných štatistík nám vychádza, že až 85% nášho životného úspechu plynie z toho, ako si rozumieme s kolegami, nadriadenými, ale aj susedmi a rodinnými príslušníkmi.

Ostatné faktory

Faktorov, ktoré ovplyvňujú náš úspech je iste mnoho. Záleží tiež na finančnej slobode. Môžete si dovoliť riskovať alebo investovať? Peniaze by však nikdy nemali byť hlavným dôvodom, ktorý Vám bráni pustiť sa do niečoho, po čom túžite. V histórií je mnoho prípadov, kedy tí najúspešnejší ľudia začínali takpovediac z ničoho. Možno aj ich život by Vás mohol inšpirovať. Dôverujte si, choďte vždy so vztýčenou hlavou. Nikdy sa pred nikým neponižujte, ale ani nevyvyšujte. Vypíšte si svoje ciele na papier a ku každému si pripíšte i to, do kedy ich chcete dosiahnuť. Berte to ako záväznú zmluvu so samým sebou.

Na záver už iba jeden malý citát: „Veľké veci sa často rozhodnú ráznejšie a lepšie cez smiech, ako tvrdosťou.“ (Horatius).

Aby tvoj úsmev skutočne dokázal rozhodovať, vyčarovať úsmev na tvári druhých a rozžiariť deň, klikni tu.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: bieleniezubov.eu

Leave a Reply