Home / Blog / PR články / Vyberte si správne

Vyberte si správne

Pokiaľ idete kupovať tlačiareň, nie je vždy ľahké správne sa rozhodnúť a vybrať si tú najlepšiu variantu. Jednoduché nie je ani radiť, pretože iba vy viete, na čo ju chcete využívať, koľko môžete investovať a čo od nej očakávate. Skúsime Vás však upozorniť na niekoľko detailov, ktoré môžu Váš výber uľahčiť a urýchliť.

Atrament vs. laser

Ak vyberáte tlačiareň do svojej domácnosti alebo menšej kancelárie, tak sa ako vhodnejšie riešenie ukazuje tá atramentová. Kazeta s takouto náplňou Vám dokáže zabezpečiť nielen kvalitnú textovú tlač, ale zaručuje aj perfektný výsledok pre tlačenie fotografií, potlače na DVD/CD a pod. Môžete rátať s nízkymi zriaďovacími nákladmi a vysokou kvalitou. Takýto typ tlačiarne nie je však vhodný tam, kde sa plánuje väčšie zaťaženie a nepretržitá práca s ňou. Navyše, pokiaľ netlačíte pravidelne a nechávate tlačiareň stáť aj tri týždne, je pravdepodobné, že náplň zaschne. Tlačíte mnoho a chcete ušetriť? Vyberajte si radšej laserovú čiernobielu tlačiareň. Farebná laserová tlač je vysoko kvalitná a porovnateľná s obrázkami v časopisoch. Cena tlačiarne i tonerov je však o niečo vyššia. Obrovskou výhodou laserových tlačiarní je, že nehrozí riziko zaschnutia. Ak hľadáte spoľahlivé partnera, ktorý vyrieši Váš problém s nákupom kvalitných tonerov za rozumnú cenu, tak naša rada znie „kúp tu“.

Postup pri výbere tlačiarne

Chcete si vybrať náplň, no nemáte v tom prax? V prvom rade si musíte zistiť technológiu tlače v manuáli svojej tlačiarne. Tu nájdete aj katalógové označenie náplne. Potom je už skutočne veľmi jednoduché nájsť konkrétny typ. Trh nám ponúka originálne, ale aj kompatibilné náplne. Za jediný rozdiel sa v mnohých prípadoch pokladá iba cena, pretože kvalita „neoriginálnych“ náplní sa dnes už vyrovnáva tým originálnym, ktoré sú vyrobené priamym výrobcom tlačiarne. Zriaďovacia cena kompatibilnej náplne je asi o polovicu nižšia a to najmä preto, lebo nie je z autorizovanej ponuky výrobcu tlačiarne. Vo výnimočných prípadoch platí, že kompatibilná náplň nemusí vždy „sadnúť“ s Vašou tlačiarňou. Svoj nákup môžete upriamiť aj na nakuptonerov.sk a získate istotu, že tu nájdete to, čo pre svoju tlačiareň hľadáte.

Čipovanie

Posledným, nie však zanedbateľným detailom je, či náplň Vašej tlačiarne obsahuje čip. Na túto skutočnosť sa vždy svojho predajcu spýtajte. Nenechajte sa nachytať na extra nízku cenu, pretože práve takéto ponuky môžu byť tie, v ktorých čipovanie absentuje. Ak si aj takúto náplň kúpite, tak je nutné, aby ste na ňu prehodili čip zo starej náplne, ak takúto možnosť máte. Musíte si však uvedomiť, že to nie je jednoduchý proces. Nie vždy sa musí podariť. Preto si vyberte z ponuky hp tonerov také, ktoré Vás takýmto starostiam nevystavujú a vy sa môžete spoľahnúť na okamžitú jednoduchú tlač, ktorá ušetrí Váš drahocenný čas.

Prajeme Vám len tie najlepšie skúsenosti s výberom tlačiarne a náplne do nej. „Nech Vám to tlačí.“

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: sxc.hu, nakuptonerov.sk

Leave a Reply