Home / Blog / PR články / Krásne telo – magnet na sebavedomie

Krásne telo – magnet na sebavedomie

Ak aj vy patríte medzi tých, čo si občas iba tak pre seba povzdychnú „to je jednoducho vekom“ a počas toho si hladkajú svoje bruško, tak tento článok je presne pre Vás. Chcete niečo zmeniť, nabehnúť na zdravý životný štýl, byť pekne tvarovaný a pýšiť sa svalnatým telom? Potom nad tým iba nepremýšľajte a hor sa do toho.

Nedovoľte telu ochabnúť

Správnym stravovaním a pravidelným pohybom môžete žiť o celé desaťročia dlhšie, ako Vaši „ľahkovážni“ priatelia. Zdravý životný štýl Vás dostane do kondičky, udržíte si úžasnú hmotnosť a doslova omladnete. Možno to znie „šokujúco“, ale až 80% svojho zdravia si ovplyvňujeme sami. Iba 20% je o dedičnosti a génoch. Buďte teda svojimi vlastnými projektantmi a prichystajte si svoj originálny plán. V prelomovom bode, kedy sa rozhodnete pre zmenu, si stanovte vekovú hranicu, ktorej by ste sa chceli dožiť. Samozrejme, večne žiť nemôžeme, ale prečo to neskúsiť napríklad s takou stovkou? Ihneď nato si spíšte, čo ste pre svoje zdravie ochotný urobiť. Vašou cestou za krásnym telom Vás môže sprevádzať aj newfitshop.sk. Ide o partnera, ktorý vie, ako sa udržať fit.

Plán „100“

Pokiaľ ste si už stanovili vek, ktorý plánujete dosiahnuť (povedzme 100), tak je čas začať svoj plán realizovať. Do veľkých vecí vstupujte pripravený a nenechajte sa ničím zaskočiť. Stanovte si ciele, žite tak, aby Vaše činnosti smerovali k ich realizácií. Plány môžu byť týždenné, mesačné, ale aj dlhodobé. Buďte vytrvalý a disciplinovaný. V prvom rade si upravte jedálniček, vyberte si niektorý zo športov a aktívne sa mu venujte. Občas však nezaškodí vychutnať si iba príjemnú atmosféru prechádzky v prírode. Tá osvieži nielen Vaše telo, ale aj ducha. Nepodceňujte pravidelné prehliadky u lekára a držte sa rád, ktoré Vám odborník poskytne. Neberte lieky ako cukríky. Vezmite si ich až vtedy, keď je to nevyhnutné. Nadváha môže byť pri realizácií Vášho plánu troška problém, ale ak začnete navštevovať fitnescetrum, a teda sa oveľa viac hýbať, plus k tomu sa zdravo stravovať, tak v každom veku sa dá zatočiť i s týmto problémom. Jedzte striedmejšie a cvičte aktívnejšie. Pokiaľ chcete prebytočné kilá zameniť za svalovú hmotu, tak nezabúdajte ani na dostatočný prísun bielkovín a proteínov. Alternatívou môžu byť aj podporné nápoje ako je napríklad „All Stars hy pro 85“. V ponuke sú rôzne príchute, takže sa nemusíte obávať pachute.

Aká je to zdravá strava?

O zdravej strave sa toho popísalo naozaj mnoho. Jeden odborník radí to, druhý zase ono. Občas to môže pôsobiť mätúco a laik sa v tom iba ťažko zorientuje. Nosným pilierom však zostávajú jedlá s nízkym obsahom kalórií a s vysokou výživovou hodnotou. Ovocím a zeleninou nemôžete nič pokaziť, no nezabúdajte ani na mäso. Rôzne semienka a oriešky sa javia ako vhodná náhrada za nezdravé čipsy. Obmedzte prísun tuku, cukru, ale aj soli a múčnych jedál. Skúšajte nové potraviny a recepty. Dôraz sa kladie aj na vhodné stravovacie návyky. Jedzte pomaly, pokojne a hlavne pravidelne. Povýšte čas jedla na sviatosť. Ráno si v pohode doprajte bohaté raňajky, s obedným menu to nepreháňajte a večer len voľačo zobnite (iba 1x, žiadne zobkanie na viackrát). Nezabúdajte piť veľa vody, najmä keď sa nadmerne hýbete, pretože telo tekutiny vylučuje, treba ich neustále dopĺňať. Keď si vodu telo pýta samo, vtedy je už zle. Dvíha varovný prst. A toto určite nie je na ceste za dlhovekosťou ten správny postup.

Doplnky stravy

Neraz treba naše telo podporiť aj vhodnými vitamínovými doplnkami. Strava nám totiž nemusí poskytnúť všetko, čo potrebujeme. Pre správne fungovanie potrebuje organizmus najmä vitamín A, B-komplex, C, D, E, ale aj minerály (vápnik, horčík, železo, zinok…). Ak cvičíte a posilňujete, tak nenahraditeľnou aminokyselinou je aj glutamín, ktorý sa vyskytuje v svaloch. Okrem iného posilňuje tiež imunitný systém. Pri cvičení a väčšej fyzickej námahe sa ho vylúči obrovské množstvo, preto je nutné doplniť ho. Pokojne si ho kúp tu a máš to „hotovo“.

Držíme palce pri dosahovaní Vašich cieľov na ceste za krásnym a zdravím životom.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: newfitshop.sk, sxc.hu

 

 

 

 

Leave a Reply