Home / Technika / 3 programy pre zjednodušenie práce na PC

3 programy pre zjednodušenie práce na PC

Programov, ktorých hodnota a využiteľnosť sa rovná atraktivite bojovníkov sumo je nadbytok, to nám istotne dáte za pravdu. Nezaťažujte si tak život a počítač programami, ktoré nepotrebujete! Nainštalujte si iba tie, ktoré vám prácu nesťažia, ale práve naopak – zjednodušia. Tu sú tri tipy na programy, ktoré máme radi.

Trillian

Trillian poskytuje užívateľom široké rozhranie podpory viac ako 15 protokolov na chatovanie. Ak chcete mať pokope Facebook, Skype, ICQ a iné, Trillian vás zaručene zaujme. Kontakty a konverzácie si vďaka podpore iOS a OS Android vychutnáte aj na zariadeniach s ich podporou. Triedenie priateľov a známych do rôznych skupín je samozrejmosťou. Priateľov, rodinu a kolegov z práce tak budete mať pekne „zaškatuľkovaných.“ Ak by sa vám málila podpora chatovacích programov, možno vás poteší aj podpora e-mailov rôznych služieb. A to už rozhodne stojí za nainštalovanie Trillian-a!

Thunderbird

E-mailové konto nemusí byť zložitou a neprehľadnou súčasťou vášho života. Ak máte pocit, že tomu tak je, určite vyskúšajte Thunderbird! Prepracované funkcie doplnené triedením pošty a podpory niekoľkých online služieb sú až priveľkým lákadlom. Aktualizovaná verzia Thunderbird-a podporuje dokonca aj chatovanie cez Google, chat na Facebooku, Twitter, či hneď niekoľko e-mailových účtov.


Rainmeter

Spomínate si na rôzne widgety na pracovnej ploche, ktoré prinášali minimum dôležitých informácii, pritom veľmi zaťažovali RAM? Aj vy ste sa rozhodli zbaviť sa ich a informácie, napríklad o počasí hľadať rovno na internete? Pozor, je tu Rainmeter. Rainmeter nie je obyčajným widgetom, ale je hneď celou kolekciou widgetov s tak pokročilými nastaveniami, až sa v nich stratíte. Zobrazuje pre niekoho dôležité – vyťaženie procesora, RSS správy, počasie, či slúži aj ako notifikátor prichádzajúcich správ. Widgety môžu zobrazovať aj oveľa viac dôležitých informácii – počet prenesených dát na internete, či zostávajúce voľné miesto na HDD. Ak nejaký widget do PC, rozhodne zvoľte Rainmeter. Neoľutujete.

Text:  Gigacomputer.sk

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply