Home / Blog / Výhody medovej kozmetiky

Výhody medovej kozmetiky

Med – sladký, chutný, zdravý a nadčasový. Využívame ho odnepamäti. Vedecky nevieme s presnosťou doložiť, odkedy človek pozná včelu a jej magický produkt. Archeologické nálezy skamenelín včely z treťohôr naznačujú, že tento malý usilovný tvor tu bol už pred pätnástimi miliónmi rokov, a teda dávno pred človekom. V meste Eilos v západnom Švédsku bola nájdená hruda živice zmiešaná s medom, na ktorej bol odtlačok detských zubov. Nález je starý 9.000 rokov. Med sa teda už odpradávna tešil obľube a veľkej úcte. Dnes vieme, že nejde iba o sladkú pochutinu, ale tiež o priebojníka vo svete kozmetiky.

Dajte medu šancu

Med má magickú moc a to doslova. Dokáže pokožku hydratovať prirodzenou cestou a dodať jej neopakovateľný lesk takpovediac s ľahkosťou lusknutia prstov. Ženy, ktoré majú problematickú pleť, neraz siahajú po drahých krémoch. Tie to však môžu celé ešte viac zhoršiť. Netreba zabúdať na pomocníka, ktorý sa nachádza v každej domácnosti. Pokiaľ už máte investovať do kozmetiky, tak si vyberajte kvalitu, ktorú med určite zaručuje. Ide o prírodný čistiaci prostriedok, ktorý zbaví pokožku odumretých častí a prinavráti jej tak žiarivý efekt. Medová kozmetika urýchľuje tvorbu kolagénu, ktorý dodáva pleti mladistvý vzhľad a redukuje jazvy po akné. V neposlednom rade ide o anti-septik, ktorý napomáha pri hojení akýchkoľvek raniek na pokožke. Vytvára prostredie, ktoré vedie k tvorbe nových tkanív a schopne bojuje proti tvorbe baktérií. Med je tiež obohatená glukóza oxidázy, enzýmu, ktorý tvorí peroxid vodíka v zmesi s vodou. V lete určite oceníte jeho regeneračnú vlastnosť i pri spáleninách horúcim slnkom. V suchom alebo mrazivom prostredí sú Vaše pery vystavené obrovskej skúške, medový balzam však pomôže zdolať i túto prekážku. „Sladký“ peeling, výživné masky a zábaly proti vráskam, aj toto sú prednosti, ktoré sa nedajú prehliadnuť. Jednoznačne ide o produkt, ktorý si zaslúži šancu.

Zachovanie tradície

Príroda nie je skúpa na svoje dary. Medzi tie najvzácnejšie patrí aj med. Tinktúry z propolisu využívali ľudia už v dávnej minulosti. Vy ich dnes môžete získať i prostredníctvom značky Pleva, ktorá ponúka skutočne cenovo výhodnú kozmetiku. Okrem iného ide tiež o partnera, ktorý sa snaží zachovávať hodnoty prírodnej tradície. Na webe pleva.sk nájdete okrem kozmetiky s propolisom a medom aj iné vhodné alternatívy – napr. levanduľu.

Ak sa chcete podobať krásnej Kleopatre alebo mýtickej Nerovej manželke, ktoré využívali silu medu a mlieka, tak neváhajte dať aj vy zelenú tejto tradičnej klasike. Osloboďte sa od ruchu bežného života, zabudnite na chémiu, ktorá je vštepovaná do rôznych produktov a nechajte sa rozmaznať kvalitou, ktorú Vám ponúka kozmetika Pleva.

Ján Amos Komenský kedysi povedal, že vďaka včelárstvu sa naučil lepšie poznať a milovať prírodu. Takéto cnosti by mu nedali žiadne knihy. Pravdou zostáva, že na svete sú dve veľké záhady, človek a včely. Mali by sme sa teda naučiť využívať to, čo nám tento zázrak ponúka a s úctou ho prijímať.

Foto: pleva.sk

 

 

 

 

Leave a Reply