Home / Ľudia / Gisele Bȕndchen – nová Chanel tvár

Gisele Bȕndchen – nová Chanel tvár

Supermodelka Gisele Bündchenová sa stane novou hviezdou pre  Chanel N°5. Brazílska kráska bola vybraná francúzskym módnym domom ako ďalšia múza pre vône a to kvôli svojej ženskej prirodzenosti či modernosti. Kampaň bude predstavená na konci roka 2014. Úžasný parfém Chanel N°5 je komplexnou vôňou, ktorá vyzdvihuje ženskú eleganciu a rafinovanosť. Je symbolom magického kúzla ženy. Jeho aróma nesie v sebe uhrančivú zvodnosť daného okamihu, ktorú podfarbujú tóny neroli, citróna, jazmínu, kosatca, konvalinky, ruže, vanilky, santalového dreva, machu a pižma. Doplnené sú mrazivými a sviežimi aldehydmi.  

Nie je to prvýkrát, čo austrálsky režisér Baz Luhrmann nakrútil kampaň pre Chanel. Jeho debutom pre túto značku bola reklama už v roku 2004, kedy sa múzou Chanel stala austrálska herečka Nicole Kidman. V reklamnom spote stvárnila slávnu a krásnu herečku (v podstate samú seba), ktorú odviedol istý neodolateľný muž na malé nezákonné dobrodružstvo. Ďalšími ikonami, ktoré sa stali tvárami Chanel°5 boli napríklad Marilyn Monroe alebo filmový idol  Brad Pitt.

Gisele Bündchen sa narodila v roku 1980 v Brazílii (v dedinke Tres de Maio). Gisele pochádza z veľkej rodiny. Má celkovo päť sestier. Keď chodila do školy, prezývali ju podľa “tyčkovitej“ priateľky Pepka námorníka – Olívia, lebo vyzerala ako  chudá kostra. Spolužiačky ju medzi seba nechceli veľmi prijať, a tak radšej hrávala volejbal. Gisele  bola vždy chudá  a štíhla. I dnes (so svojimi 178 centimetrami a 57 kilami) váži o 52% menej než by mala. V 13. rokoch sa prihlásila do prípravného kurzu pre modelky a v roku 1994 bola vyhlásená za druhú najlepšiu brazílsku superkrásavicu v prestížnej celonárodnej súťaži Elite Look. Nasledovala premiéra na predvádzacom móle v New Yorku a z Gisele sa stala hviezda prvej kategórie. Gisele je tiež známa aj  svojim päťročným vzťahom s lámačom ženských sŕdc Leonardom DiCapriom, s ktorým sa po búrlivom vzťahu rozišla, pretože prestala veriť, že by si ju niekedy vzal. V roku 2009 sa Gisele vydala za hráča amerického futbalu Toma Bradyho, s ktorým má deti Benjamina Reina Bradyho a Vivian Lake Brady.

Ale povedzme si aj niečo o autorke značky Chanel. Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel, niekedy  tiež prezývaná “Kráľovna módy”, prišla na svet 19. augusta 1883 v západofrancúzskom mestečku Saumur. Svet však dobyla až z hlavného mesta Paríž. Tu doslovne pretvorila francúzsku módu modernej ženy na začiatku 20. storočia. Coco vytvorila nadčasové vzory, ktoré sú populárne ešte dnes. Ona sama sa stala štýlovou ikonou pre svoje jednoduché a prepracované oblečenie. Svoju kariéru začala ako barová speváčka,  kde tiež prišla k svojej  tak trochu infantilnej prezývke.  Naplno sa však uplatnila a realizovala až vo svete luxusu a módy. V roku 1910 otvára svoj prvý obchod v Paríži na Rue Cambon, kde začína predávať klobúky. V polovici storočia udávala “Coco” Chanel trendy tzv. vysokého krajčírstva. Jej hlavným krédom ženy, ktorá vyšla z prostých a nestálych pomerov, boli dostupnosť a jednoduchosť. Na druhú stranu je historicky známy aj jej kontroverzný vzťah k mužom a počas vojny tiež k fašistickému režimu. Úspešný život ženy, ktorá  raz vyhlásila, že nie sú škaredé ženy, iba zle nalíčené a oblečené, bol roku 2009 zrežírovaný s Audrey Tautou v roli Chanel.

Nuž, iba ťažko by sme hľadali lepšie spojenie ako je kultová značka štýlovej návrhárky a meno jednej z najkrajších žien sveta. Uvidíme, ako sa nakoniec osvedčí, no už teraz má mnohých fanúšikov. 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: pursuitist.com, parfums.sk, biography.com, zivotopis.osobnosti.cz

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply