Home / Zábava / Najdrahšia reštaurácia sveta – Sublimotion

Najdrahšia reštaurácia sveta – Sublimotion

Luxusná španielska reštaurácia obklopená exotickým prostredím Ibizy má už svoju veľkolepú premiéru za sebou. Prví návštevníci mohli nahliadnuť dnu a zoznámiť sa s nezvyčajnou, ba dokonca čarovnou atmosférou, ktorú toto výnimočné miesto prvýkrát ponúklo už minulý víkend. Pri pohľade na budovu reštaurácie by nikoho ani len nenapadlo, že vo vnútri sa odohráva niečo famózne, jednoducho niečo nezabudnuteľné. Možno sa v duchu pýtate, čo asi môže urobiť celkom obyčajnú reštauráciu takou výnimočnou, a preto sa Vám ju v tomto článku pokúsime trošku priblížiť.

Keďže sa jedná o najdrahšiu reštauráciu na svete, je samozrejmé, že v prvom rade sa pozornosť upriamuje na cenu. Je pravda, že takúto návštevu si nemôže dovoliť každý smrteľník, avšak, ak by niekto z nás, nie až tak veľmi bohatých ľudí, zatúžil okúsiť svet luxusu a pocit výnimočnosti, na rodinnú večeru v reštaurácii Sublimotion by si musel pravdepodobne nejakú tú chvíľu šetriť. Menu pre jednu osobu vyjde na 1,500€. Otázkou teda ostáva, či sa takýto výlet vôbec oplatí. Aj napriek tomu, že cena je priam odpudzujúca, jedinci, ktorým finančná kríza nezväzuje ruky, si určite prídu na svoje. Možnosť vychutnať si 20 chodov, pripravených tými najlepšími kuchármi, servírovanie ktorých trvá synchronizovanej skupine 27 čašníkov dlhšie ako dve hodiny, si predsa nenecháme len tak újsť. Alebo predsa? Celá návšteva, od začiatku až do konca, je jedno unikátne, chvíľami až dychberúce predstavenie, pri ktorom sa vďaka perfektne premyslenej hre svetiel a obrazovej vizualizácii “stolovníci” ocitnú v priebehu pár minút na niekoľkých rôznych miestach.

Hlavnou súčasťou je jedáleň ponúkajúca dvanásť miest, sedadiel, ktoré prinášajú nezabudnuteľný zážitok. Okrem tejto miestnosti tu potenciálny zákazník nájde aj iné nevídanosti. Keďže sa nejedná o hocijakú reštauráciu, tak sa z nej ani neodchádza hneď po tom, ako sa s preplneným žalúdkom pokúsime postaviť zo stoličky. Z jedálne sú návštevníci pozvaní na ohromujúcu jazdu naoko starým výťahom, ktorý pomocou špeciálnych obrazoviek, svetiel a simulátorov vytvára dojem nebezpečného pádu do hlbín Zeme. Pridaním hlasitej hudby, ktorá počas celej doby hučí zo všetkých strán, je postarané o naozaj nezvyčajný adrenalínový zážitok.

Keďže ide v prvom rade o reštauráciu, treba spomenúť aj výnimočnosť pripravovaných jedál. Každý z pripravených chodov je výsledkom experimentu uznávaného šéfkuchára Paca Roncera, ktorého práca je vo svete dobre známa. Treba uznať, že tento Španiel dokáže s jedlom robiť ozajstné zázraky. Dokáže vytvoriť napríklad jedlo, ktoré levituje. Okrem toho sú tieto pokrmy neuveriteľne chutné a pripravené z tých najlukratívnejších ingrediencií. V priebehu niekoľkých minút dokáže jeden návštevník skonzumovať kaviár v hodnote až 600€, preto nemusí byť hodnota celého menu až taká nadnesená. Zažije ale táto reštaurácia úspech? Záleží len od toho, čo všetko sú ľudia ochotní obetovať pre to, aby na chvíľu vypadli z reality a vstúpili do sveta svetiel a obrazových formácií, popri tom ochutnali luxusné jedlá a užili si naozaj inú atmosféru. Oplatí sa teda pre takýto jedinečný zážitok načrieť hlboko do peňaženky? Alebo budeme o tom iba snívať?

Zdroj: dailymail.com, businessinsider.com

Foto: freedigitalphotos.net