Home / Blog / PR články / Módne hity pánskych tričiek

Módne hity pánskych tričiek

Povedali by ste, že tričká už oslávili svoju storočnicu? Áno, tento obľúbený a pohodlný kúsok si získal srdcia všetkých. Patrí tiež k nenahraditeľnej výbave každého šatníka. Je to jediný kus oblečenia, ktorý sa hodí na akúkoľvek príležitosť – pod sako, na pláž, do posilňovne, ale i do postele. Obliekame si ich každý deň a nikdy ich nie je dosť!

Nejde o to čo, ale ako

Nosným pilierom je zodpovedanie otázky, ako ich nosiť. Magazín pisem.sk a expert na pánsku módu Buď chlap! Vám poradia, čo je momentálne “in”.

Ak uprednostňujete voľné, z ramien ovísajúce a vo vetre vejúce kúsky, svetu takto hovoríte, že ste na seba zabudli. Na druhú stranu, vo švíkoch praskajúce tričká, v ktorých môžete konkurovať sardinke, majú opačné posolstvo – ste narcis!

Perfektne sediace tričká zdôrazňujú časti tela, na ktoré ste najviac hrdý. Preto sa najskôr postavte pred zrkadlo a hľadajte svoju najlepšiu časť.

Ruky – rukávy môžu byť v tomto prípade o niečo kratšie, aby ste predviedli svoje bicepsy a tricepsy. 

Plecia/prsia – chce to úzky priliehavý štýl, ktorý obopne práve túto časť tela.

Úzky pás/ kocky – pozrite sa po tričkách zúžených v bokoch, ktoré vytvoria príťažlivú líniu.

A pokiaľ ste si nie celkom istý svojou dominantnou črtou, vyberte si klasický strih normálnej veľkosti (nie XXL v snahe zakryť nedostatky) a zamerajte sa na farby, štýl výstrihu a materiál. Ak si myslíte, že všetko na Vašej hornej polovici tela stojí za upriamenie pozornosti, uistite sa, či ovládate svoje nutkanie chodiť bez tričiek.

Niekoľko rád pre všetky typy postáv:

– Klasické tričko by nemalo končiť hneď pod vrchom Vašich bokov.

– Krátke rukávy by nemali pokrývať viac ako polovicu hornej časti paže.

– Dobre sediace tričko nie je obmedzujúce, umožní Vám pohodlne sa hýbať a nikdy by nemalo byť tesné – okrem športových tričiek so špeciálnymi vlastnosťami.

Deliť sa o farebnosť

Nadčasové farby, ako sú čierna, biela, šedá a námornícka modrá, by mali tvoriť základ Vášho šatníka. 

Biele tričko doplnené indigovými džínami z Vás spraví Jamesa Deana či Paula Newmana. Biela sa hodí ku každej pleti, preto ju vrelo odporúčame!

Šedá – vizuálne zlepšuje tvar tela, ale pozor, ak sa priveľa potíte (bude to vidieť). 

Čierna – je  vysoko obľúbená u moderných gentlemanov, ale… Farba môže rýchlo miznúť, je leto a vonku je horúco, tak prečo ešte viac priťahovať slnko? Čierne tričká si nechajte na chladnejšie mesiace.

Čo sa týka iných farieb, pravidlá neexistujú. Pokojne experimentujte!

Výstrihy

Tu sa nám ukazujú skutočne rôzne možnosti – hlboký, V-ečkový, okrúhly, v tvare U, široký… Základ tvorí okrúhly a V-ečkový, a práve tie sú najlepšie do Vášho šatníka.

Nezabúdajte, že pokiaľ vrstvíte, sveter či mikina by mali mať rovnaký tvar výstrihu ako tričko.

Výstrihy v tvare “V” predlžujú krk, a preto sú ideálne pre kratších pánov, ale i tých širších, lebo vytvárajú štíhlejší efekt. Vyrovnávajú guľatejšie a širšie typy tváre.

Ak máte malý hrudník, okrúhly výstrih Vám bude vyhovovať. Vytvára tiež ilúziu hranatejších ramien. Rovnováhu dodáva dlhým krkom a úzkym tváram.

Aké tričká by Vám toto leto nemali chýbať?

Čo sa týka farieb, TOP je určite modrá v rôznych odtieňoch. Červená je tiež obľúbená. Pokiaľ sa nebojíte vzorov, siahnite po kvetinových a havajských motívoch. V tejto sezóne panuje aj street style a športové tričká inšpirované športovými dresmi.

Každý si tak môže prísť na svoje a obohatiť svoj šatník o pár aktuálnych trendov.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: fashionbeans.com

Foto: budchlap.sk

Leave a Reply