Home / Blog / PR články / Sťahovanie je veľká zmena, najmä pre deti!

Sťahovanie je veľká zmena, najmä pre deti!

Každý, kto sa už niekedy sťahoval, pozná ten zvláštny pocit zmeny. Noví susedia, nová lokalita a iné prostredie. To všetko je pre mnohých stresujúce. Oveľa horšie sú však na tom deti. Tie musia neraz zmeniť školu, spolužiakov a kamarátov. Vo všeobecnosti platí, že malé deti sa lepšie prispôsobia novej situácii ako tie väčšie, ktoré už chápu, že odchádzajú z dôverne známeho prostredia, preč od kamarátov a známych.

novy domov

Ako teda prežiť sťahovanie bez zbytočných stresov a bez toho, aby urobilo niekoho nešťastným?

  1. Dovoľte im podieľať sa na balení

Deti sa do sťahovania viac vžijú, ak aj oni budú pomáhať s balením. Určite napríklad veľmi ochotne nahádžu plyšákov do vreca a uložia oblečenie do krabice.

  1. Ukážte im nový domov vopred

Nestačí, ak deťom poviete, že sa sťahujete trebárs do novostavby v Bratislave. Na prehliadku bytu ich zoberte so sebou, nechajte ich, nech vyjadria svoj názor. Keď budú vedieť, kam a do čoho idú, obavy z neznámeho sa zmenšia, ba môže ich vystriedať radosť. 

  1. Pozor, aby sa nenaľakali 

Nezabudnite deťom vysvetliť, že im nechcete hračky vziať, len ich dočasne zbaliť do prepravných škatúľ a v novom príbytku sa znova vybalia.

  1. Na iné zmeny dočasne zabudnite

Sťahovanie je samo o sebe obrovská zmena. Nepridávajte deťom preto ďalšie šoky a ostatné novinky presuňte na neskôr. 

dieta a novy domov

Výsledok stojí za to!

Veríme, že sa pre Vás sťahovanie stane príjemným zážitkom a nie naopak. Postupujte citlivo, s elánom, radosťou a pred deťmi sa kvôli novému bývaniu s partnerom nikdy nehádajte. Predaj bytov Bratislava je veľmi atraktívny, no v prípade, že máte malé deti, berte ohľad najmä na ich potreby. Budú sa mať kde hrať? Nie je to ďaleko k lekárovi? Je dobré, keď sa máte pri sťahovaní na koho obrátiť. Napríklad taký developer Finep.sk je partner, ktorý Vám dokáže na ceste za tou správnou nehnuteľnosťou robiť dokonalú spoločnosť. Prajeme Vám iba tie najlepšie skúsenosti so sťahovaním a veríme, že i napriek počiatočnému stresu bude u Vás prevládať radosť z nového, no najmä útulného domova.

Zdroj: najmama.sk

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply