Home / Blog / PR články / Nadal sa nedostal cez Kližana a vypadol vo štvrťfinále China Open

Nadal sa nedostal cez Kližana a vypadol vo štvrťfinále China Open

Svetová dvojka, Rafael Nadal, zažila vo štvrťfinále tenisového turnaja China Open nemilé prekvapenie, keď v dueli s Martinom Kližanom Španiel nečakane vypadol po troch setoch 6-7, 6-4, 6-3. 56. nasadený Kližan teraz v semifinále nastúpi proti tenisovej jednotke Tomášovi Berdychovi.

Už v prvom sete bolo cítiť, že Nadal si so slovenským tenistom nevie úplne rady. Skóre sa pomaly naťahovalo na obe strany a pri stave 6:6 sa išlo do tajbrejku, ktorý vyšiel lepšie pre Nadala (9:7). Posilnený výhrou, Nadal mal v prvých gemoch druhého setu malú výhodu, avšak bojovný Kližan v siedmom geme odpovedal na Nadalovu výzvu a postupne sa dopracoval k vyrovnaniu a neskôr výhre.

V treťom a rozhodujúcom sete Nadal briliante odvrátil brejk počas svojho prvého podania len aby neskôr pohorel v piatom, kedy dvakrát pokazil podanie. Španielove zaváhanie vytvorilo priestor pre Kližana a ten dokončil zápas vo veľkom štýle. Nadal teda nakoniec podľahol Kližanovi 1-2 na sety.

 

Kližanov semifinálový súper Tomáš Berdych prešiel štvrťfinále pomerne hladko, keď porazil Johna Isnera 6-1 a 6-4. Ďalšími úspešnými semifinalistami sa stali Škót Andy Murray a Srb Novak Djokovič, ktorý si zahrajú proti sebe. S turnajom sa naopak museli rozlúčiť ich súperi Marin Cilič a Grigor Dimitrov.

Ženská časť turnaja zažila vypadnutie Sereny Williamsovej. Američanka musela odstúpiť ešte pred štvrťfinálovým zápasom pre problémy s kolenom, ktoré vystúpili na povrch pri jej osemfinálovom stretnutí s Češkou Luciou Šafářovou. Spolu so Serenou vypadla aj jej setra Venus Williamsová.

“Cítim v kolene bolesť či už sedím alebo stojím. Najviac som ju cítila počas podania, pretože dopadávam na ľavú nohu, a to ma položilo. Ešte som nemala čas poriadne sa podrobiť vyšetreniam, ale urobím tak čoskoro a zistím, kde je problém,” povedala pri odstúpení Serena.

Serenine odstúpenie automaticky posunulo jej súperku, svetovú jednotku Sam Stosurovú, do semifinále, kde si zahrá proti Česke Petre Kvitovej. Štvrtá nasadená Maria Šarapova nenarazila vo svojej štvrťfinálovej súperke na žiadny odpor a do semifinále prešla hladko po dvoch setoch 6-0 a 6-4. V semifinále sa stretne s Anou Ivanovičovou.

Slovenský tenis má s postupom Martina Kližana do semifinále China Open šancu na dosiahnutie veľkého úspechu. Stávkové kancelárie budú vyjadrovať svoju podporu prostredníctom športových správ napríklad aj na tejto stránke. Podarí sa Kližanovi poraziť Čecha Berdycha?

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply