Home / Blog / PR články / Toto by ste mali vedieť, ak chcete investovať do zlata

Toto by ste mali vedieť, ak chcete investovať do zlata

Investícia do zlata či nákup zlata, toto sú slovné spojenia, ktoré sa v dnešnej dobe spomínajú častejšie ako tomu bolo v minulosti. Ľudia sa boja stúpajúcej inflácie, tak siahajú po niečom „hmatateľnom“, niečom, čo inflácia neohrozí. A práve zlato, je na to ako stvorené.

Ak ste sa aj vy rozhodli pre túto investíciu, mali by ste mať o tomto type obchodovania aspoň základné informácie. Ponúkame Vám pár maličkostí, ktoré je dobré vedieť skôr než si nejaké to investičné zlato kúpite.

zlato

V akej forme si mám zlato kúpiť?

Investovanie do zlata nie je len kúpa klasických zlatých tehličiek, ktoré napadnú každému ako prvé. Možnosťou sú aj investičné zlaté mince. Na nich je vyrazená ich nominálna hodnota, takže si ich môžete vymeniť za klasické peniaze. Nemenej známe sú aj zlaté prúty a v niektorých krajinách sa obchoduje aj so zlatými šperkmi.

Na príjem si počkáte

Zlato v akejkoľvek podobe neposkytuje žiadne aktuálne príjmy, dividendy, ba ani úroky. Drží si však svoju hodnotu, inflácia ho neovplyvní. Vaša investícia sa vyplatí, keď sa jeho cena zvýši.

Zlato má vysokú likviditu

Likvidita je vlastne možnosť vymeniť tovar za peniaze. Pri investovaní platí, že čím vyššia likvidita, tým vhodnejší produkt na obchodovanie. Kedykoľvek počas dňa môže byť zlato doslova premenené na peniaze. A to je ďalšia z výhod, prečo investovať práve takouto formou. 

V správnom čase na správnom mieste

Pri investícii do zlata je najdôležitejšie, aby ste vedeli trafiť ten správny moment. Ako sa vraví, treba byť v správnom čase na správnom mieste. Predaj zlata si vyžaduje dlhodobé sledovanie vývoja jeho hodnoty a vystihnutie správnej príležitosti na jeho predaj. Pokiaľ si netrúfate vykonať takýto úkon samostatne, obráťte sa na skúseného profesionála, ktorý má s niečím podobným už dlhoročné skúsenosti. 

Obchodovanie v cudzej mene

Skôr než si zlato kúpite, uvedomte si, že so zlatom sa obchoduje v amerických dolároch a vy budete pravdepodobne kupovať fyzické zlato v eurách. Nárast ceny zlata v USD nebude rovnaký ako nárast ceny v EUR.     

Veríme, že Vám obchod so zlatom prinesie radosť a najmä požadovaný štandard.                                          

Zdroj: profit.ndtv.com

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply