Home / Návody / Zabudnite na jarnú únavu

Zabudnite na jarnú únavu

Počas jari mnoho ľudí pociťuje únavu, čo nie je nič neobvyklé. Ako však proti nej bojujete? Stačí vám káva alebo poobedný spánok? Existujú aj iné spôsoby, ako bojovať proti jarnej únave?

Vonku je síce oveľa teplejšie aj krajšie, no aj napriek tomu mnohí z nás pociťujú únavu. Nikoho však nenapadne, že to môže byť napríklad zmenou počasia a my by sme sa mali postupne prispôsobiť na teplejšie a slnečnejšie dni. Okrem toho, že by ste mali odpočívať a dopriať si potrebnú dávku relaxu, môžete vyskúšať alternatívne spôsoby naštartovania organizmu.

Cvičte

Keď sme boli malí, rodičia nás nútili hneď zavčasu ráno cvičiť. Síce sa nám niekedy nechcelo, museli sme absolvovať v škôlke rozcvičku, ktorá nás ako keby naštartovala na celý deň. Keď sa nad tým zamyslíte, žiadnu kávu ste vtedy nepotrebovali. Svoj ranný rituál cvičenia by ste teda mali obnoviť a opäť si nájsť každé ráno čas na rozcvičku. Nemusíte chodiť do fitka a ani ráno behať, stačí len pár minútové  cvičenie, počas ktorého sa ponaťahujete a budete plný energie. Hlavne nezabudnite poriadne a správne dýchať.

Breakfast with wholemeal bread and jam and milk

Raňajkujte

Nesmiete zabúdať na mozog. Ten predsa potrebuje budíček. Ako na to? Stačí len zhlboka dýchať čerstvý vzduch a uvidíte ten rozdiel. Dôležité sú aj správne raňajky, vďaka ktorým máte energiu. Skúste si odšťaviť vaše obľúbené ovocie a do jogurtu si pridajte ovsené vločky. Vitamíny, minerály a živiny sú základom každej zdravej stravy.

Čaj, bylinky a elixíry

Bylinkové čaje sú skvelým zdrojom energie a okrem toho urýchľujú náš metabolizmus.  Každodenná šálka čaju chráni vaše telo pred chrípkou a inými ochoreniami. Počas chladnejšieho obdobia skúste zázvorový čaj, ktorý vás opäť postaví na nohy.

Zdroje: fitpro.sk, matusciac + gkrphoto / Dollar Photo Club