Home / Návody / Vybavenie detskej izby

Vybavenie detskej izby

Každá budúca mamička sa postupne pripravuje na príchod svojho dieťatka. Hneď ako sa od lekára dozvie pohlavie svojho budúceho potomka, začína si pripravovať základnú výbavičku a zariaďovať detskú izbu aj s vhodnými hračkami.

Väčšina rodičov chce mať detskú izbu zariadenú ešte pred príchodom svojho prvého potomka na svet. Ak čakáte dievčatko tak je pochopiteľné, že budete farby a nábytok ladiť skôr do ružova, oranžova, alebo v červených odtieňoch. V prípade, že sa pripravujete na príchod chlapca, tak je veľmi pravdepodobné, že zvolíte odtiene farieb modrých, zelených alebo hnedých. No sú aj takí rodičia, ktorí sa pohlavie svojho dieťatka nechcú dozvedieť, a preto volia pri zariaďovaní detskej izby farby neutrálne.

V žiadnej detskej izbe by nemali chýbať vhodné hračky pre Vaše dieťa. V prvých mesiacoch je ideálne dbať pri výbere hračiek hlavne na ich zdravotnú nezávadnosť a vyberať hračky primerané veku dieťaťa. Určite nekupujte zbytočne vopred kvantá hračiek pre deti rôzneho veku. Úplne stačí, ak budete mať pre svoje dieťa pripravených len niekoľko hračiek, z ktorými sa začne hrať, hneď ako začne vnímať. Môžete mu kúpiť aj pár takých, ktoré využite neskôr, ale nebudú zaberať veľa miesta. Maximálne do veku troch rokov. Potom si už deti vyberajú hračky častejšie sami. Nemusíte sa vo výbere trafiť do tých správnych hračiek, pretože dieťa môže byť zamerané úplne inak ako by ste si predstavovali. Nie je totižto nič výnimočné, že dievčatko uprednostní napríklad typicky chlapčenskú hračku akou je autíčko .

Deti veľmi obľubujú napríklad farebné drevené kocky s obrázkami. Vo všeobecnosti je možno povedať, že drevené hračky sú veľmi vďačným darčekom, ktorý ocenia všetky malé deti. Široký sortiment krásnych drevených hračiek pre deti rôznych vekových kategórií nájdete TU.