Home / Láska, sex, vzťahy / Čo spraviť, aby sme boli šťastný?

Čo spraviť, aby sme boli šťastný?

Každý z nás túži byť šťastný, nemať žiadne problémy, starosti a užívať si život. Všetko, čo robíme, všetky naše myšlienky a kroky smerujú k jednému jedinému cieľu – k pocitu šťastia. Ale čo robiť, ak sa nám nedarí? Máte skvelú prácu, tých najlepších priateľov, záľuby, ale šťastie žiadne? Problém môže byť dôsledkom viacerých okolností.

Šťastie je imaginárny problém, ktorý môžete cítiť práve vtedy, keď sa vám niečo páči alebo sa vám niečo podarí. Tento pocit nie je však samozrejmý a veľmi záleží na tom, akým spôsobom vnímate a hodnotíte realitu. Pozitívne zmýšľajúci ľudia majú v tomto ohľade obrovskú výhodu. Zjednodušene by sa dalo povedať, že čím viac pozitívneho okolo seba vidíte, tým väčšie máte šance, že budete v živote šťastní. Netreba predsa všetko brať pesimisticky, občas sa stačí nad nepríjemnou situáciou pousmiať a ísť jednoducho ďalej.

Pre ženy sú však pocity veľmi dôležité. Chcú byť šťastné v každej situácií. Čo by ste teda mali spraviť, aby ste získali pocit blaženosti? Pokiaľ u žien prevládajú skôr tie negatívne energie, ktoré so šťastím nemajú nič spoločné, je potrebné sa zastaviť, zamyslieť a zistiť, kde je problém.

  1. Je to záležitosť poslednej doby alebo ide o dlhodobý problém?
  2. Aký som človek? Som so sebou spokojný/á? Aký mám k sebe vzťah?
  3. Majú ma radi ostatní ľudia? Mám skutočných priateľov?
  4. Z čoho pramení moja nespokojnosť? Je to únava z práce alebo zo vzťahu?

Táto analýza je dôležitá a pomôže vám nájsť odpoveď na príčinu vašej frustrácie. Môžete si zvoliť aj jednoduchšiu cestu. Vezmite si dovolenku, oddýchnite si a verte, že to bude lepšie. Možno potrebujete len chvíľu pre seba a usporiadať si všetky vaše myšlienky.