Home / Cestovanie / Vypukla dovolenková sezóna

Vypukla dovolenková sezóna

Každým dňom sa k nám približuje vytúžené leto a v nás sa stupňuje cestovná horúčka. Mnohí si po roku tvrdej práce doprajú konečne týždeň či dva oddychu. Podľa prieskumov cestujú Slováci v rámci Európy najčastejšie do Chorvátska, Talianska, Grécka, Bulharska a Španielska. Už ste sa rozhodli, kde strávite tento rok dovolenku Vy? Dovolenková sezóna vypukla a je najvyšší čas začať plánovať cestovný cieľ. Inšpirujte sa ponukou cestovnej kancelárie m.s.t.t. Zostanete verný slovenskej klasike alebo zvolíte inú destináciu? V dnešnom článku zrekapitulujeme, prečo si Slováci zamilovali niektoré kultové miesta.  

Taliansko – voňavá pizza, chutné víno a bohatá história

To, že Taliansko je skutočne krajinou vína, dokazuje dlhá tradícia produkcie tohto „božského“ nápoja, ktorá má už 2.800 rokov. Taliani ho vypijú ročne v priemere takmer 100 litrov. 40 miest patriacich do svetového dedičstva UNESCO zasa dokazuje, že Taliansko je krajinou bohatou na históriu a kultúrne pamiatky. V krajine sa nachádza viac ako 3.000 múzeí a 60% umeleckého bohatstva. Každý deň ľudia hodia do fontány di Trevi v Ríme viac ako 3.000 eur. Pridajte sa k radu nadšených návštevníkov. Dovolenka Taliansko znamená nechať sa okúzliť malebnými mestečkami, ktoré priam dýchajú históriou a pozývajú preniesť sa v čase. Opomenúť nesmieme ani príjemné sa slnenie na kvalitných plážach, zábavu pri vodných športoch či tradičnú taliansku kuchyňu. 

beautiful Capri island - Italian travel series

Grécko – rodisko filozofie, Olympijských hier či divadla

V priemere je tu až 250 slnečných dní v roku, a preto je dovolenka Grécko priam ideálna. No slnko a more nie je to jediné, čo Vám môže táto krajina ponúknuť. Milovníkov histórie zaiste poteší najväčší počet archeologických múzeí na svete. Grécko je nádherná kontrastná krajina. Pobrežie obmýva more, ale až 80% územia tvoria pohoria. Preto sa tu ani nenachádza žiadna rieka, ktorá by bola splaviteľná loďou. Najtypickejšou gréckou pochúťkou je Chalva, ktorá sa nazýva Salonikos a vyrába sa z pomletého sezamu. Rozhodne ju pri návšteve Grécka musíte ochutnať. Ako suvenír si z tejto krajiny určite prineste kvalitný olivový olej. Grécko je krajina s prekrásnymi plážami, príjemnou klímou, krásnymi scenériami a priam ohurujúcimi historickými pamiatkami, ktoré si pamätajú časy uctievania gréckych bohov.

Malta – multikultúrna krajina

Nebaví Vás celý čas ležať na pláži? Chcete urobiť niečo pre seba aj počas dovolenky? Čo poviete na jazykové pobyty na Malte? Cestovná kancelária m.s.t.t. ponúka skvelé jazykové pobyty za priaznivé ceny. Malta je členom EÚ a úradným jazykom je tu angličtina. Ide o nádherný ostrov s celoročne príjemným podnebím. Zamilujete si tunajšie pláže a zátoky. Vplyvom mnohých kultúr sa z Malty stala zaujímavá destinácia. Oddychujte a zároveň sa vzdelávanie na tomto rajskom mieste.

Z prieskumov vyplýva, že Slováci tieto krajiny uprednostňujú pred inými. Nachádzajú sa aj vo Vašom TOP rebríčku? Tieto i ďalšie miesta môžete navštíviť s cestovkou m.s.t.t., ktorá ponúka dovolenkové príležitosti pre každého. 

Foto: © [Freesurf] / Dollar Photo Club