Home / Zdravie / Túžite po krásnej a zdravej pleti?

Túžite po krásnej a zdravej pleti?

Akné je nepríjemné ochorenie pokožky, ktoré sa bohužiaľ nevyhýba nikomu z nás. Väčšina ľudí sa s akné stretne v období dospievania, pričom výnimkou nie sú ani ľudia, ktorí majú okolo tridstiatky. Nepekné pupienky dokážu však znepríjemniť život. Nejde len o kozmetický problém, ale predovšetkým o problém siahajúci až do duše človeka. Mnoho ľudí, ktorí trpia týmto kožným ochorením, sa postupom času uzavrie do seba, snaží sa vyhýbať kontaktu s ľuďmi a vnútorne sa príliš trápia. To môže spôsobiť nedostatok sebavedomia a v ojedinelých prípadoch aj depresie. Ťažko sa to však predstaví niekomu, kto akné nikdy nemal. Našťastie existuje niekoľko účinných a overených metód liečby, vďaka ktorým sa ich môžete postupne zbaviť.

anti-aging concept - beautiful woman pointing to forehead

Príčiny akné

V dospievaní sa s nepeknými vyrážkami stretne asi naozaj každý. Antibiotiká, nezdravá strava či stres sa môžu časom prejaviť na našej črevnej mikroflóre, čo môže spôsobiť nepríjemnosti na tvári. Zjednodušene sa dá teda povedať, že práve črevná mikroflóra obsahuje baktérie, ktoré sú zdraviu prospešné a neprospešné. Pokiaľ je však všetko v poriadku a vy dodržujete správnu životosprávu, tieto baktérie sú v rovnováhe a akné by vás nemalo trápiť.

Tvorbu akné podporuje najmä kožný maz, ktorý sa môže u niektorých ľudí vytvárať až príliš. Preto je dôležité, aby ste vašu tvár pravidelne čistili pleťovou vodou, peelignom a používali i kvalitné krémy, ktoré sú zárukou hydratácie.

Liečba a starostlivosť o pleť

Liečba akné predstavuje dlhodobý proces, ktorý sa skladá z vhodného jedla, z doplnkov stravy, z potrebných vitamínov a hlavne z dôkladnej starostlivosti o pleť. Všetko, čo sa v našom tele deje, je ovplyvnené stravou. Vďaka nej naše telo získava dôležité vitamíny, minerály a hormóny, ktoré pôsobia na náš organizmus. Snažte sa teda vyhýbať cukrom, alkoholu, káve, fajčeniu, korenistým jedlám a stravu obohaťte o zeleninu a vlákniny.

Na čistenie pleti zvoľte skôr šetrnejšie prostriedky, ktoré nebudú vašu pleť zbytočne zaťažovať. Vyhýbajte sa prípravkom s alkoholom, pretože extrémnym vplyvom odmastenia pokožky dochádza následne k omnoho silnejšej simulácií mazových žliaz, čo vedie k lesklej pleti a k ďalšej tvorbe akné.

Rýchle a jednoduché čistenie pleti

Používajte hlavne prírodné prostriedky, ktoré nespôsobujú upchávanie pórov. Pleť by mala byť po celý deň správne hydratovaná a chránená pred vonkajšími vplyvmi. Pokiaľ túžite po dokonalej pleti, ktorá bude zdravá a bezproblémová, ideálnou voľbou je kozmetický prístroj – Face up! Tento kozmetický prístroj na dôkladne vyčistenie pleti funguje veľmi jednoducho, takže sa nemusíte báť, že vám celkové čistenie potrvá dlho. Face-up! Bol vyrobený v Českej republike a ďalšou skvelou správou je, že klinická štúdia potvrdila úspešnosť tohto kozmetického prístroja až u 90% populácie. Pravidelné čistenie týmto prístrojom vám pomôže získať pleť, podľa vašich snov. Starostlivosť o pleť bude už oveľa jednoduchšia a zábavnejšia, ako kedykoľvek predtým.

Obrázok: Syda Productions / Dollar Photo Club