Home / Ostatné / Zaujímavosti / Chcete rýchly internet či novú káblovku? Zorientujte sa

Chcete rýchly internet či novú káblovku? Zorientujte sa

Prestaňte pozerať  televízne stanice v štandardnej kvalite a zabudnite aj na internet s obmedzeniami. Nová  KÁBLOVKA v digitálnej a analógovej kvalite a moderný vysokorýchlostný internet dokážu ponúknuť oveľa viac. Dobré správy sa šíria rýchlo, tak nasledujte moderné trendy v tejto oblasti, ktoré si získavajú čoraz väčšie množstvo priaznivcov. Dôležité je, aby televízia aj internet boli spoľahlivé, kvalitné, v primeranej cene, bez dodatočných poplatkov. Tu je pár tipov, ako sa v tom zorientovať.

Káblová televízia ide s dobou

Na Slovensku prináša satelitnú aj káblovú televíziu v digitálnej kvalite a vysokorýchlostné pripojenie na internet viacero poskytovateľov. Vhodné je si na začiatku preveriť, aké balíčky služieb máte na výber, či sú poskytované bez obmedzenia, s viazanosťou či bez nej, aby ste s nimi boli spokojní.

Káblová televízia spravidla ponúka niekoľko desiatok programov, ktoré sú svojím obsahom prispôsobené každému na mieru. Ako radí hovorkyňa DIGI Slovakia Adriana Hosťovecká, v rámci káblovej TV máte možnosť využívať niekoľko televízorov v rámci jednej domácnosti a navyše si môžete vybrať zo širokej programovej ponuky, kde si to svoje nájde každý člen domácnosti. DIGI Slovakia ponúka túto možnosť v 10 slovenských mestách.  „Môžete tak sledovať napríklad dokumenty zo sveta prírody, cestovania, histórie, vedy a výskumu, ale i spravodajstvo s kanálmi vysielajúcimi 24 hodín denne. Tiež lokálnu televíziu, športové a detské kanály, zábavné programy i pútavé rodinné vysielanie. Nechýbajú ani kasové trháky a v ponuke je aj vysielanie pre dospelých. A to všetko aj v najvyššej HD kvalite.“

Families sat on sofa at home watching tv

Satelitná televízia – kvalitný obraz aj v HD kvalite

Množstvo zákazníkov však uprednostňuje televízny signál cez satelit. Kým ešte pred pár rokmi ste museli anténu čas od času natáčať pre zlepšenie príjmu, trendy smerujú k najnovším technológiám DVB-S2 s rovnakou satelitnou pozíciou, s kompresiou videa MPEG-4 a zvukom vo vysokej kvalite AAC. Tie umožňujú dobrý príjem vybraných televíznych programov za každého počasia, a celkovo zlepšujú váš užívateľský komfort. „Výsledkom je kvalitný obraz ako v SD, tak aj v HD kvalite, programový sprievodca takmer (EPEG) pre všetky TV kanály a nový typ Set Top Box,“ spresňuje hovorkyňa populárnej DIGI Slovakia.

Vyberte si vhodný balíček internetu

Dnešnou dobou hýbe internet, ktorý umožňuje, že budete mať informácie pre prácu či zábavu každý deň po ruke. Očakávate teda ideálne dátovo neobmedzené služby s čo najväčšou rýchlosťou. V takomto prípade si musíte vedieť správne vybrať a staviť na internet bez aktivačných, zriaďovacích a inštalačných poplatkov. Pomer ceny a rýchlosti internetu by mal byť nastavený vo váš prospech, ponúkať vysoký a stabilný prenos dát, či už pre milovníkov informácií, zábavy, fanúšikov hudby i filmov, ale aj komunikácie cez email alebo lacné telefonovanie cez internet. Aj tieto možnosti ponúka DIGI Slovakia v 10 mestách na Slovensku: Bratislava, Senica, Komárno, Šaľa, Ružomberok, Prievidza, Handlová, Brezno, Žiar nad Hronom a Košice. Treba sa len správne rozhodnúť a vybrať si z ponúk, ktoré má dnes spotrebiteľ k dispozícii.