Home / Ostatné / Zaujímavosti / Zadlženie kvôli chorobe

Zadlženie kvôli chorobe

Život je vrtkavý a nikto z nás nemá žiadnu istotu. Stačí napríklad „len“ ochorieť. Väčšina z nás sa snaží choroby prekonať  v práci, pretože nechce prísť o časť mzdy a byť  doma na PN. To sa možno javí ako výhodné z krátkodobého hľadiska, ale v dlhodobej rovine sa týmto zdravie a imunita ničí. Dôsledkom takéhoto konania  býva skôr či neskôr vážne ochorenie, ktoré dokáže obrátiť život na ruby.

A keď už vážna choroba udrie… Akoby nestačilo, že sa človek musí zaoberať zdravotnými problémami a jeho psychika je na samom dne, navyše musí v mnohých prípadoch bojovať i so svojou doterajšou prácou. Pre zamestnávateľa je dlhodobo chorý zamestnanec záťažou, a  pokiaľ teda zamestnanie stratí, má ešte možnosť si požiadať o rôzne podpory. To všetko ale stojí nemalé úsilie – obehať všetky úrady, poisťovne a ďalšie inštitúcie. Kvôli zlému zdravotnému stavu si mnoho ľudí nedokáže zariadiť ani najbežnejšie záležitosti a padajú na samé sociálne dno. V ťaživej situácii sa ľudia uchýlia k rôznym pôžičkám či neplateniu účtov – čo pomaly vedie k roztočeniu dlhovej špirály.

Pozrime sa na konkrétny prípad pani (hovorme jej napríklad pani Anna), ktorá mala vážnejšiu chorobu. Tá si vyžadovala urgentnú operáciu. Avšak stav slovenského zdravotníctva je taký, že pani Anna  sa musela  zapísať do poradovníka a na operačný zákrok bolo potrebné čakať niekoľko mesiacov. Samozrejme keby čakala, reálne by jej hrozilo zhoršenie už aj tak zlého zdravotného stavu. Preto sa rozhodla, že nebude na nič čakať a súhlasila s prednostným  vyšetrením a operáciou, ktoré samozrejme stoja peniaze. Konkrétne sa jednalo o čiastku 850 €. Bohužiaľ pani Anna na takú vysokú sumu nemala a to aj z dôvodu, že v tej dobe nemala zamestnanie. No kvôli zdraviu si požadovanú čiastku požičala. Keďže však nemala z čoho splácať, začali jej veritelia zasielať  upomienky a nakoniec obdržala aj predvolanie na súd. To dostala práve v dobe, kedy sa zotavovala po operácii v nemocnici. A čo pani Anna urobila?

01Prvá oddlžovacia s.r.o.

Na internete si našla webové stránky spoločnosti Prvej oddlžovacej (www.prvaoddlzovacia.sk). Táto spoločnosť patrí medzi certifikovaných správcov dlhov, ktorí majú niekoľkoročné skúsenosti s oddlžením. Oddlženie je vykonávané pomocou správy dlhov, osobného bankrotu či zabezpečenia pôžičky na exekúciu. Prvá oddlžovacia pomáha všetkým ľuďom, ktorých  ťažia tieto problémy:02 (1)

Pani Anna požiadala o pomoc. Pre právne oddelenie nebol žiadny problém spracovať odpor voči predvolaniu, ďalej Annu poučiť a pripraviť na nasledujúce súdne pojednávanie. Keďže pani Anna na tom bola psychicky veľmi zle, Prvá oddlžovacia pre ňu zaistila psychickú pomoc v podobe spolupracujúceho psychológa Mgr. Richarda Grófa, PhD.

O pár týždňov na to sa opäť objavil pani Anne úsmev na tvári. Súd uznal z dlžnej sumy iba časť ktorú má klientka zaplatiť, a zvyšok jej odpustil. Celý prípad vrátane kópie rozsudku si môžete prečítať tu: http://www.prvaoddlzovacia.sk/skusenosti-klientov/odpustenie-casti-dlhu/.

Nezvládate splácať? Hrozí Vám exekúcia? Ozvite sa nám, kým sa vaše problémy ešte dajú riešiť, pomôžeme Vám. Prvá oddlžovacia: +421 41 566 73 66.