Home / Bývanie / Aj malá kúpeľňa môže poskytnúť dostatok pohodlia pre relax.

Aj malá kúpeľňa môže poskytnúť dostatok pohodlia pre relax.

Častým problémom, ktorý riešime pri zariaďovaní nového bývania, býva kúpeľňa malých rozmerov. Aj keď sú rozmery vašej kúpeľne minimálne, ak priestor zariadite rozumne, nemusí to pre vašu rodinu znamenať prakticky žiadne obmedzenie. Riešenie v podobe priestorovo úsporného sprchového kúta, ktoré sa ponúka ako prvé, umožní síce do malej kúpeľne umiestniť všetko, čo potrebujete pre osobnú  hygienu, ale chvíle strávené v kúpeľni si pravdepodobne neužijete. Vaša kúpeľňa vám neumožní to, od čoho je slovo „kúpelňa“ odvodené – teda kúpeľ. A ten si vďaka efektívnemu zariadeniu  kúpeľne môžete dopriať aj vo veľmi obmedzenom priestore. Máme pre vás niekoľko rád, ako na to:

Použite asymetrickú vaňu s dostatočne širokým plochým dnom v kombinácii s vaňovou zástenou. Toto riešenie vám umožní striedať pohodlné rýchle sprchovanie s relaxáciou v podobe uvoľňujúceho kúpeľa. Úsporné rozmery asymetrických vaní umožnia umiestnenie aj do kúpeľne, ktorú by klasická vaňa zaplnila takmer celú. Asymetrický tvar vane vytvorí priestor pre umývadlo a pohodlný pohyb. Rozmery asymetrických vaní začínajú na 150 x 75 cm alebo 140 x 105 cm a v kombinácii s asymetrickým umývadlom vám poskytnú dosť pohodlia aj v malej panelákovej kúpeľni. Ideálnym riešením sú špeciálne kúpelňové koncepty RAVAK, ktoré dizajnéri vytvorili špeciálne pre malé priestory.

ravak

Keď si kúpeľ vo vani radi užívate, doplňte asymetrickú vaňu hydromasážnym systémom, ktorý vašu kúpeľňu premení na luxusné wellness, aj  napriek minirozmerom.

 

Kúpeľ nie je pre vás to pravé? Máte možnosť posunúť na vyššiu úroveň aj sprchovanie. Sprchový kút s hydromasážnym panelom umožní príjemnú relaxáciu aj v priebehu sprchovania.  Kombinácia pôsobenia veľkoformátovej pevnej sprchy, ručnej sprchy a masážnych trysiek vám pri sprchovaní zabezpečí dokonalý pôžitok.

 

Pre „mikrokúpelňu“ môže byť ideálnym riešením bezbariérový sprchový kút zapustený do podlahy a vybavený odtokovým žľabom. Toto riešenie navyše umožní pohodlné a bezpečné sprchovanie seniorom a osobám s obmezenou pohyblivosťou.

kupelka

V prípade, že máte extrémne malú kúpeľňu  do ktorej sa nezmestí ani asymetrická vaňa, a chceli by ste umožniť kúpanie aspoň svojim deťom,  vyrieši to minivaňa – hlboká sprchová vanička, v ktorej sa vaše deti môžu vykúpať a vy si pri sprchovaní pohodlne posedíte. Tento typ minivaní v tvare štvrťkruhu ponúka v rozmeroch od 80 cm RAVAK.

 

V malej kúpeľni ušetrí priestor aj to, keď niektoré kúpelňové doplnky a kúpelňový nábytok umiestnite na stenu.