Home / Láska, sex, vzťahy / Sú internetové zoznamky dobrý nápad na zoznamovanie ?

Sú internetové zoznamky dobrý nápad na zoznamovanie ?

Internetové zoznamky sú v dnešnej dobe veľmi populárne, no niet sa čomu čudovať. Pre mnohých sú jedinou dostupnou cestou ako spoznať niekoho nového. No nie každému sa podarí nájsť na zoznamke svoje šťastie. Držte sa teda niekoľkých pravidiel, vďaka ktorým sa vyhnete zbytočnému sklamaniu.

Two young people enjoying on the grassOpatrnosť

O bezpečnosti na internete sa píše jednoducho všade. Nikomu nedávajte svoju adresu ani telefónne číslo, pretože človek na druhej strane by mohol tieto informácie nepekne využiť. Tiež by ste sa nemali zdôverovať s vašimi osobnými problémami, ktoré sa týkajú napríklad financií. No to by malo byť jasné každému užívateľovi internetu, nielen zoznamiek. Pokiaľ sa dostanete do situácie, ktorá vám bude nepríjemná, okamžite to začnite riešiť! Agresívne útoky či vyhrážky nie sú normálne. Nebojte sa kontaktovať políciu a upozorniť ju na možné nebezpečenstvo, ktoré vám hrozí.

Prvý dojem

Prvý dojem je vždy dôležitý, na to nezabúdajte. Fotka vo vašom profile stimuluje prvý dojem, ktorý je na internete dosť dôležitý. Medzi prvý krok patrí vyplnenie mena alebo prezývky, veku, vlastností, koníčkov … V ničom si však zbytočne nedomýšľajte, buďte úprimný. Vyskúšajte požiadať vašu kamarátku či kamaráta o pomoc pri vyplňovaní, veď kto iný vás pozná lepšie? Tí sú teda pri hľadaní budúceho partnera rovnako dôležití ako je aj vaša profilová fotka. Vyberte si takú, ktorá je aktuálna, a na ktorej sa na seba aj naozaj podobáte. Zabudnite na vyzývavé fotky, ktoré by mohli nalákať skôr pedofilov a ľudí s bočnými úmyslami. Pri komunikácií vsaďte na prirodzenosť a nehrajte sa na niečo, čo nie ste. Nečakajte na lásku ako z filmu, no snažte sa s ľuďmi na zoznamke vychádzať a uvidíte, že možno z toho bude aj niečo viac.

 

 

FOTO:  © Tijana / Dollar Photo Club