Home / Úspech / Všetko pre s.r.o. – jednoducho a expresne

Všetko pre s.r.o. – jednoducho a expresne

Vedeli ste, že spoločnosť s ručením obmedzeným patrí na Slovensku medzi najobľúbenejšie obchodné formy? Ak ešte iba plánujete jej zriadenie, možno by ste mohli zvážiť založenie s.r.o. na kľúč, o ktoré sa postará tím profesionálov. Určite si ušetríte mnoho nervov, času, no v konečnom dôsledku aj finančných prostriedkov. Predstava toho, že si môžete založiť spoločnosť aj bez behania po úradoch, je zaiste viac ako lákavá. Pýtate sa, kam sa obrátiť? Partnerov, ktorí by Vám vedeli v tomto smere pomôcť, je viacero, no my si dovolíme odporučiť Sroportal. Prehodnoťte teda všetky benefity založenia s.r.o. a nechajte sa viesť ponukou tohto obchodníka, ktorý Vás usmerní a poskytne relevantné informácie. Návštevníkom svojej webovej stránky ponúka aj odborné články a príspevky o podnikaní formou spoločnosti s ručením obmedzeným. Či sa teda ešte iba chystáte podnikať, alebo ste v tom už zabehnutý, toto bude pre Vás to pravé miesto.

Keď sa povie s.r.o.

Eseročku zakladajú väčšinou viacerí spoločníci, no celkom pokojne ju môže založiť aj jedna fyzická alebo právnická osoba. Napríklad u takej komanditnej a verejnej obchodnej spoločnosti to nie je možné, pretože tie musia založiť minimálne dve osoby. Podnikanie so sebou nesie vždy veľké riziko, aj preto sa s.r.o. javí ako skvelá voľba. Za porušenie záväzkov sa totiž zodpovedá iba výškou majetku spoločnosti. Súkromný majetok spoločníkov tak zostáva bez ohrozenia. Minimálna hodnota základného imania je 5.000 eur, čo sa v porovnaní s akciovou spoločnosťou (min. vklad 25.000 eur) javí ako celkom slušná alternatíva. Za minimálny vklad jedného spoločníka sa považuje suma 750 eur. Pri zápise spoločnosti je nutné splatiť 2.500 eur, zvyšok sa môže splácať až najbližších päť rokov.

vsetko pre sro

Bezproblémové vykonávanie zmien

Spoločnosť s ručením obmedzeným je nielen bezpečná forma podnikania, ale aj mimoriadne jednoduchá. Povinnými orgánmi sú iba valné zhromaždenie a konatelia. Možno ste to nevedeli, ale zriadenie dozornej rady nie je nutné. Nevzniká tu ani povinnosť zákonného rezervného fondu ihneď po vzniku spoločnosti. Prvýkrát sa vytvára až pri 5%-nom čistom zisku. V prípade, že plánujete založiť spoločnosť iba s jedným spoločníkom, funkciu nariadených orgánov môže vykonávať len táto jediná osoba. Platí tu však zákaz konkurencie, čo znamená, že konateľ, ani člen dozornej rady, nesmie vykonávať ďalšie obchody súvisiace s činnosťou spoločnosti vo vlastnom mene, na vlastný účet a v prospech inej osoby. Dodatočné zmeny s.r.o. nie sú tiež žiadnym problémom. Ak sa rozhodnete s odstupom času pre zmenu osobných údajov, sídla, prípadne rozšírenie predmetu podnikania, môžete tak urobiť. Hravo Vám s tým pomôže tiež Sroportal. Mali by ste vedieť aj to, že podiel zo spoločnosti s ručením obmedzeným sa stáva predmetom dedenia u fyzických osôb a u právnických prechádza na právneho zástupcu.

Profesionál, na ktorého sa môžete vždy obrátiť

Každý iste pri svojom podnikaní ocení odbornú konzultáciu a poradenstvo kvalifikovaných právnikov. Aj toto ponúka Sroportal.sk, ktorý pracuje expresne, spoľahlivo a diskrétne. Všetky potrebné podklady Vám budú pripravené na špičkovej úrovni. Elektronicky môžete ohlásiť neobmedzený počet voľných živností, a to úplne zdarma. Samozrejmosťou je tiež podanie žiadostí na daňový a colný úrad, ako aj návrh na zápis do obchodného registra. Všetky potvrdenia a výpisy budú po ukončení procesu odovzdané klientovi. Ak teda zakladáte s.r.o., rušíte, prípadne plánujete nejaké zmeny, Sroportal je tu pre Vás. Nehľadajte vedu tam, kde nie je a podnikajte bez zbytočného vypätia.

 

Foto: © [Sergey Nivens] / Dollar Photo Club