Home / Bývanie / Začnite sa pripravovať na leto

Začnite sa pripravovať na leto

shutterstock_57954013ako sa v zime nechce nikomu zatepľovať, lebo už je neskoro, tak sa zase nikomu nechce v zime pripravovať na leto. Lebo veď je ešte zbytočne skoro a ešte kopec času. Chyba, nie je. Ani sa nenazdáte a budete mať pocit, že vás slnko roztápa rýchlejšie ako cencúľ. Pripravte sa na neznesiteľné horúčavy v predstihu,kým nemáte problém zohnať človeka, ktorý vám namontuje rolety, markízu či sieťku proti komárom. Čím začať?

Pripravte sa nočné vetranie

Vyvetrať byt v lete cez deň, keď je vonku viac ako 30°C, je nemožné. Túto Mission Impossible by nezvládol ani Tom Cruise. A v noci, keď budete chcieť vetrať, vás zožerú komáre zaživa. Ochránia vás sieťky proti hmyzu, ak ich ešte nemáte, nájdite si človeka, ktorý je ochotný vám ich namontovať ešte dnes. Lebo ináč to budete iba odkladať a odkladať, až sa stanete dobrovoľným darcom krvi pre komáre.

Ochráňte svoju terasu

Ak ste niekedy rozmýšľali, že si zútulnite svoj balkón či terasu, neváhajte a smelo do toho. Markízy na terasy vám dovolia si vychutnať poobednú kávu bez toho, aby ste sa zapotili ako v saune. Ďalšou výhodou markíz je, že nimi môžete uchrániť terasu pred priamym slnkom. Takže vám z balkónu či terasy nebude sálať horúci vzduchu do bytu, keď sa večer budete snažiť vyvetrať.

Myslite na zabednenie

Počas dňa, keď svieti slnko do bytu, je to najlepšie, čo môžete urobiť, stiahnuť žalúzie či rolety. Ak ich ešte nemáte, zaobstarajte si ich predtým, ako každý štvrtý človek začne zháňať nové tienidlá na okná. Nezabudnite ani na účinné rolety na strešné okná, ktoré vám v podkrovným bytoch dovolia aspoň trošku prežiť neútešné teplo.

Prežiť letné horúčavy sa dá aj bez klimatizácie, musíte mať však dobré zbrane v boji proti teplu. A práve tieto tri veci vám pomôžu zvládnuť to bez toho, aby ste každých 5 minút hovorili: „Fúj, to je ale teplo.“ Nečakajte zbytočne dlho, neoplatí sa to.