Home / Láska, sex, vzťahy / Podpora erekcie

Podpora erekcie

16390465_sProblémy s erekciou v súčasnosti trápia stále vyššie percento mužov. Dôvodom je mnohonásobné stresujúce zaťaženie v podobe rýchlej doby, vysokého pracovného nasadenia, ale aj dnešný veľký dôraz na sexuálnu výkonnosť. Príčiny pritom môžu byť rovnako psychického, ako aj fyziologického charakteru.

Všeobecne sa príčiny delia na dve veľké skupiny, aj keď súčasný štýl života našej spoločnosti vytvára aj akúsi hybridnú kategóriu niekde na polceste medzi nimi. Psychogénne poruchy súvisia so strachom zo zlyhania a podobnými psychologickými faktormi, zatiaľ čo organické môžu súvisieť s najrozličnejšími ochoreniami postihujúcimi ľudský organizmus. Vo veľkej miere sa pritom jedná o civilizačné choroby, súvisiace s nezdravým spôsobom života.

Najviac ohrozenými skupinami sú diabetici, ľudia trpiaci vysokým krvným tlakom a inými srdcovo-cievnymi chorobami, postihnutí psychickými chorobami, ako napr. depresia či ochorením obličiek. Neschopnosť erekcie môžu zapríčiniť niektoré lieky na liečbu vysokého tlaku, depresie či žalúdočného vredu, Z uvedeného okrem iného vyplýva, že nadmerné požívanie alkoholu alebo iných drog, nedostatok pohybu a konzumácia mastných jedál či fajčenie cigariet síce problémy s erekciou nemusia spôsobiť, ale sú významným faktorom pre vznik takéhoto nebezpečenstva.

Situácia však nie je neriešiteľná. Mnoho mužov, bez ohľadu na vek, sa jednoducho hanbí vyhľadať nejakú formu pomoci, predovšetkým odborného lekára. Ten by im pritom vedel najlepšie poradiť, aká je pre nich najvhodnejšia podpora erekcie. Riešením môže byť psychologická, či hormonálna terapia, mechanické pomôcky ako napr. hydraulická pumpa. Najčastejšie sa však použije niektorý typ známych modrých tabletiek. Bez pomoci lekára však býva naozaj ťažké odhaliť pravé príčiny problému a rozhodnúť sa, v akej podobe prikročiť k náprave a návratu spokojnosti zo zdravého sexuálneho života.

Autorské právo: dotshock / 123RF Reklamní fotografie