Home / Vyberáme / Trávnik a váš pes. Na čo nezabúdať, aby to fungovalo?

Trávnik a váš pes. Na čo nezabúdať, aby to fungovalo?

Dog-Rocks_bez_pozadiaMať doma krásnu záhradu s krásnym trávnikom a popritom súčasne vlastniť aj svojho domáceho miláčika – psa, môže znieť ako nemožná predstava. No dnes je to možné! Súčasná doba ponúka oboje a naraz – jednak mať aj peknú záhradu alebo pekný trávnik a pritom vlastniť aj psa. Len ako prvé je najdôležitejšie sa správne a zodpovedne rozhodnúť, čo a ako …

 

Vhodný priestor pre psa a výber plemena

Ako prvé je asi dôležitý výber plemena, ale predpokladáme, že každému sa páči niečo iné, takže výber je na vás. V tomto smere sa však pristavíme viac pri tvorbe vhodného priestoru pre psa. Každý pes vyžaduje dostatok voľnosti, priestoru, rovnako aj blízky kontakt s majiteľom. Vynecháme potrebu mať správnu búdu. V tomto smere nás bude skôr zaujímať, možnosť výbehu do záhrady s trávnikom. Pamätajte si, malý pes menší priestor na výbeh, veľký pes, väčší priestor na výbeh. Z toho uhla pohľadu je potrebné pamätať aj na ten fakt, že väčší pes bude mať aj viac exkrementov a výkalov, čo môže negatívne vplývať na krásu záhrady, obzvlášť trávnika.

Problémy so psom 

Azda najčastejším narušením záhrady a trávnika je časté hrabanie, či močenie. Veľa psov je možné naučiť, kde môžu a kde nie. Je však potrebné každému takému psovi venovať veľa času na to, aby pochopil, čo môže, čo nie a kde to môže a kde nie.

Problémy s trávnikom – suché žlté škvrny    

K ďalším problémom v súvislosti so psom sú nepekné škvrny na trávniku. Menšie škvrny sú normálne a bežné, ale pokiaľ máte doma psa, tak sa tento problém radikálne zhorší. S tým musíte rátať! Obzvlášť, ak máte doma sučku alebo aj viac sučiek. Fľaky, ich počet a veľkosť bude závisieť aj od veľkosti psa, zloženia a množstva moču. Ak je pes mladý a dospieva, jeho moč trávniku pomôže. Postupom času, ako pes rastie a s ním aj množstvo moču, situácia sa môže zhoršiť. Okraje inkriminovaných miest trávnika sú zelené, stred rapídne vysychá. Deň čo deň takýto scenár zhoršuje situáciu a stav trávnika. Suché a žlté vypálené plochy sa zväčšujú. Dôvodom sú nebezpečné dusičnany vo vode a tie pri vylučovaní vaším štvornohým miláčikom ešte zhoršia celkový účinok.

Ako to riešiť? Vulkanické kamene Dog Rocks®   

Existuje jedno prírodné riešenie. Na problémy so psím močom využite prírodné vulkanické kamene Dog Rocks®. Jedná sa o paramagnetickú horninu, čistý prírodný produkt, ktorý eliminuje vypálené škvrny na trávniku, vzniknuté práve častou „malou“ potrebou vášho štvornohého miláčika. Pre viac informácií si pozrite stránku distribútora overených a účinných vulkanických kameňov Dog Rocks®.