Home / Vyberáme / Ako sa v lete obliecť na motorku?

Ako sa v lete obliecť na motorku?

Two Motorcycles On The Hills

Leto je tu a s ním aj ideálna príležitosť pre všetkých fanúšikov motoriek prevetrať svoje stroje. Ani cez leto však netreba zabúdať na maximálnu bezpečnosť a vytvorenie čo najväčšieho komfortu počas jazdy, v čom pomôže aj to správne oblečenie na motorku a ochranné pomôcky. Aké vlastnosti má poskytnúť letné moto oblečenie a ako sa vhodne pripraviť pred vysadnutím na motorku?

Priedušné, no zároveň vode odolné motoristické oblečenie

Horúčavy, ale aj prudké nárazy vetra a dážď. To sú dve odvrátené strany počasia, ktoré vás na letných cestách v spoločnosti motorky môžu kedykoľvek zastihnúť. Preto treba byť vždy pripravený na obe alternatívy.

Nech je vonku akákoľvek teplota, pri jazde musí byť chránené komplet celé telo. Na motorke totiž nie ste od prostredia oddelení tak ako v aute jeho konštrukciou, ktorú preto musí aspoň sčasti nahradiť práve moto oblečenie. Aj v lete je preto potrebné nosiť kompletnú moto kombinézu, ktorá pozostáva z moto nohavíc a moto bundy. Samozrejme, vode odolných. Pod kombinézu je ideálne obliecť si funkčné tričko zabezpečujúce odvod vlhkosti. Na leto vám odporúčame tie prvky moto oblečenia, ktoré majú v sebe integrované vetracie otvory, čím si ešte viac zabezpečíte stály pocit sviežosti a vlastného pohodlia.

Bezpečnostné moto doplnky pre maximálny komfort

Okrem pohodlia však motoristické oblečenie musí byť maximálne bezpečné. Preto vyhľadávajte také modely, ktoré majú integrované chrániče. Ak by ste ich mali mať priamo na tele ako samostatné kusy, verte, že pri letných páľavách by ste po odstavení motora netúžili po ničom viac, ako strhaní chráničov z vášho tela. Takisto nezabúdajte na priedušné moto rukavice, vhodnú obuv a najmä na prilby na motorky. Aj v prípade prílb počas leta vyhľadávajte najmä tie s mnohými vetracími otvormi, ktoré vytvoria ideálne podmienky na neustálu cirkuláciu vzduchu v priestore pod nimi.

 

Ďalším nevyhnutným doplnkom pre motorkárov na leto sú aj slnečné moto okuliare. Veď agresívne slnečné lúče dajú na cestách naozaj zabrať. I keď okuliare sa využívajú počas celého roka, v prípade tých letných si dajte záležať na silnom UV filtri a ako sme v tomto článku už niekoľkokrát spomenuli, na odvetrávaní.