Home / Technika / Ako funguje sledovanie vozidiel?

Ako funguje sledovanie vozidiel?

45130311 - real-time gps tracking

V súčasnej dobe je monitorovanie vozidiel veľmi skloňovanou témou, pretože stále viac spoločností sa snaží udržať vozový park pod dohľadom. A navyše vám môže sledovanie vozidiel ušetriť 20 až 40 % nákladov na prevádzku firemných automobilov. No vybrať efektívny systém nie je jednoduché, a preto vám predstavíme obľúbený a stále viac žiadanejší GPS DOZOR.

Súčasné technológie sú vyspelé, teda pohyb a lokáciu každého vozidla môžete sledovať v reálnom čase. V automobile bude umiestnená nenápadná krabička zvaná GPS lokátor, ktorá obsahuje dve hlavné časti. GPS modul slúži na určovanie polohy prostredníctvom satelitov. A GSM model slúži na prenos dát do systému, ktorý údaje následne spracováva. A v neposlednom rade vás nadchne, že sledovanie vozidiel vám poskytne aj informácie o rýchlosti a smeru jazdy. Urobíte si tak prehľad o tom, ktorý vodič je opatrný a ktorý si neberie pri rýchlosti servítky.

Všetka komunikácia medzi GPS lokátorom a systémom, ktorý spracováva informácie, je šifrovaná, teda nemusíte mať strach o stratu či odcudzenie dát.

Ušetríte náklady

Určite vás bude zaujímať, aká je návratnosť investície. Spoločnosť, ktorá inštaluje GPS sledovanie vozidiel, uvádza, že návratnosť býva do pol roka. No konkrétna doba je závislá predovšetkým na konkrétnej firme a poctivosti zamestnancov.

Hlavnou prednosťou monitorovania automobilov je, že ušetríte veľa nákladov, pretože zamestnanci už nebudú firemné vozidlo využívať na osobné účely. A zároveň získate prehľad nad spotrebou pohonných hmôt, a tak si urobíte obraz o tom, kto jazdí s ohľadom na spotrebu a kto nie.

A na záver vás bezpochyby poteší, že už nemusíte viesť knihu jázd ručne, pretože systém vám vygeneruje elektronickú knihu jázd. Ušetríte si tak veľa administratívne práce. Obráťte sa na GPS DOZOR, ktorý vám poskytne optimálne riešenie pre váš vozový park.

Autorské právo: marigranula / 123RF Reklamní fotografie