Home / Technika / Uteká vám pes z pozemku? Problém vyrieši rádiové oplotenie

Uteká vám pes z pozemku? Problém vyrieši rádiové oplotenie

collar-martin-sellier-jetcare-system-free-zones-z-908-90839

V súčasnej dobe sa veľa majiteľov psov trápi častým útekom svojich štvornohých miláčikov z pozemku. No pes ako taký je pomerne tvrdohlavá povaha, na ktorú mnohokrát slovné hrozby neplatia. Efektívnym riešením je rádiové oplotenie, ktoré vymedzí akési hranice na záhrade. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, ako elektronické oplotenie funguje.

Rádiové oplotenie je vyspelá technológia, ktorá nadobúda väčší význam než bežný plot. Práve klasické pletivo, ktorým bývajú väčšinou pozemky obohnané, pes ľahko podhrabe. Často utekajúci pes nielenže neustráži váš pozemok, ale zároveň sa mimo svoje územie ocitne v nebezpečenstve. A tento špecifický typ oplotenia nachádza uplatnenie aj v okamihu, keď nechcete dať svojmu psíkovi prístup na upravené záhony s kvetmi či pestovanou zeleninou.

Internetový obchod elektronickeobojky.sk obojky a rádiové oplotenie predáva za atraktívne ceny. A je skutočným špecialistom v tomto segmente.

Čo je rádiové oplotenie?

Elektronické oplotenie, ktorému sa hovorí aj rádiové oplotenie (už sme vyššie tento názov niekoľkokrát použili), obsahuje dva základné prvky, a to vysielač a prijímač. Z vysielača je vyvedený drôt rôzne dĺžky, s ktorým ohraničíme priestor pre vaše zviera. Nespornou výhodou je, že drôt sa ukladá priamo na trávnik, teda nenarušuje estetickú stránku záhrady. A nemôžete oň zakopnúť.

Druhou súčasťou celého systému je prijímač, čo je elektronický obojok vysielajúci impulzy. Ale nemusíte sa ničoho obávať, impulzy vychádzajúce z obojku sú zdravotne nezávadné, čo potvrdzuje celá rada kynológov. Akonáhle sa začne váš štvornohý chlpáč približovať k vymedzenej hranici, obojok vyšle upozorňujúce impulzy a zviera pochopí, že sa má vrátiť späť.

Veľkej popularite sa tešia aj GPS obojky. S takým príslušenstvom môžete svojho psíka sledovať, keď napríklad nebudete zrovna doma. Ľahko zistíte, kde sa pohybuje, či je stále na pozemku alebo utiekol, či nevnikol do domu bez vášho vedomia a podobne.