Home / Zdravie / Spáleniny zo slnka sa dajú vyrieši veľmi jednoducho

Spáleniny zo slnka sa dajú vyrieši veľmi jednoducho

12353734 - aloe vera field; furteventura, canary islands, spain

V lete je to všetkým známe. Idete sa kúpať a slniečko páli a páli. Všetko je to super, veď tak to má v lete vyzerať, no keď neodhadnete ako dlho môžete na slnku pobudnúť a hlavne v akom čase, spálite sa jedna radosť. Popálenie pokožky od slnka je naozaj veľmi nepríjemné a táto skutočnosť dokáže pokaziť celú dovolenku. Samozrejme, že ako prevencia pred spáleninami nám má slúžiť krém na opaľovanie. Čím vyšší faktor, tým menšia šanca, že sa spálite a tým vyššia ochrana kože. Ako ale pomôcť sebe a svojej pokožke keď už je oheň na streche? V spleti všetkých možných babských rád a odborných produktov z lekárne vám je najviac nápomocná jedna zázračná rastlinka. Šťava z aloe vera!

aloe veraTá je hotový zázrak na rany a na popáleniny. Je u nás už relatívne známa a dokonca si ju mnohí pestujeme doma v kvetináčoch na okne. Ja osobne aloe používať vždy keď sa mi stane úraz, na porezanie, popáleniny, štípance od komárov a aj a odreté kolená dcérky. Tento zelený zázračný kaktus ponúka všestranné využitie a vy tak máte doma lekárnika, ktorý nikdy nesklame. Aloe je veľmi nenáročná rastlina a prežije tak povediac všetko a všade.

Napriek tomu že naša starostlivosť o ňu nie je každodenná a dokonca na ňu sem tam môžete zabudnúť, ona nám ponúka starostlivosť, ktorá sa nedá porovnať so žiadnou inou bylinkou. A ako si vyrobiť sprej, ktorý vám pomôže cez leto zbaviť sa rýchlo spálenia zo slnka? Je to veľmi jednoduché. Stačí ak si z Aloe, ktorú vlastníte doma vy alebo váš známy, odtrhnete jeden-dva väčšie listy, tie rozrežete pozdĺžne a všetok gél z listu vyberiete von. Potom tento gél rozmixujete a pridáte k nemu vodu. Všetko musíte dobre spolu rozmixovať aby sa celá emulzia spojila a potom ju už len preceďte cez gázu a nalejte do fľaštičky s rozprašovačom. Potom už len nanášajte tak tri krát denne na spáleniny. Uvidíte že výsledok bude poznateľný už za jeden deň používania.

 

Autorské právo: anyaivanova / 123RF Reklamní fotografie