Home / Zdravie / V rehabilitačnom centre PROFY zatočíte s bolesťami raz navždy

V rehabilitačnom centre PROFY zatočíte s bolesťami raz navždy

makke-technikySvalová nerovnováha predstavuje veľmi častý problém športovcov. Práve namáhané svaly by si zaslúžili regeneráciu a odbornú starostlivosť, ktorú ponúkajú fyzioterapeuti. Svaly ramena trápia tenistov, kŕče v lýtku atlétov. Rehabilitačné centrum PROFY, ktoré sa nachádza v Bratislave, otvára dvere pacientom s pálčivými bolesťami svalov a kĺbov. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme neinvazívne a účinné techniky, ktoré špecialisti v ambulancii vykonávajú.

Veľmi nepríjemné je mať natiahnutý sval na krku, pretože svalstvo krku ovplyvňuje možnosť otáčania hlavou. A vykĺbenie ramena nie je tiež príliš sympatické. Rehabilitačná ambulancia PROFY vám bude v každom prípade nápomocná.

Mäkké techniky

V tomto špecifickom segmente sa stávajú veľmi populárne mäkké techniky. Vo svojej podstate sa jedná o manuálnu manipuláciu mäkkých tkanív, pričom dochádza k uvoľneniu fascie v podkoží. Mäkké techniky pomáhajú v okamihu, keď potrebujete uvoľniť skrátené svaly alebo šľachy, ošetriť jazvy či upraviť svalové napätie.

Manuálna lymfodrenáž

Efektívna hmatová masážna technika zvaná manuálna lymfodrenáž sa skladá z niekoľkých špeciálnych hmatov. Procedúra, ktorú fyzioterapeuti aplikujú, slúži k obnove a zvýšeniu obehu lymfy. A aké sú účinky tejto techniky? Má veľmi pozitívny vplyv na opuchliny, zlepšuje imunitný systém a slúži ako prevencia proti kŕčovým žilám.

Rehabilitačné centrum má oveľa širšie portfólio služieb. Na svoje si prídu tiež záujemcovia, ktorí chcú kineziotaping. Veľmi populárne je napríklad tejpovanie prstov či tejpovanie členka. V neposlednom rade môžete požiadať o individuálne cvičenie s fyzioterapeutom či klasickú masáž. S výsledkom budete nadmieru spokojní, pretože sa zveríte do rúk odborníkov, ktorí majú v tejto oblasti dlhoročné skúsenosti.