Home / Ostatné / Zaujímavosti / Niet nad pohodlné kancelárske stoličky

Niet nad pohodlné kancelárske stoličky

kancelarske-kreslo-odyseusV kancelárii trávim pomerne veľa času. Robím na 12h smeny. Je to náročné psychicky aj fyzicky. Sedím 12h za počítačom. Miesta striedam. Takže sedím zakaždým niekde inde. To si vyžaduje poriadne kancelárske stoličky. Tam kde sedávam najčastejšie mám jednu perfektnú. Teda mala som až do toho nešťastného okamihu.

Zlomená kancelárska stolička

Jedného krásneho dňa som totiž prišla do kancelárie. Naštartovala som si počítač. Prihlásila všetky potrebné aplikácie. Pohodlne som sa usadila na svoju obľúbenú stoličku, oprela som si hlavu a v tom zrazu… Cvak a hlava mi padla dozadu. Udrela som si ju o zvyšné časti čo tam ostali. Zlomila sa mi hlavová opierka. Kolega priznal neskôr, že ona už bola „načatá“. Nezúrila som. Veď načo. Čo by mi to vlastne pomohlo.

Sadla som za internet a začala hľadať novú pohodlnú kancelársku stoličku, pretože tá moja zlomená, chúďatko asi doslúžila. Bola úžasná. Dalo sa na nej nastaviť snáď všetko. Dve páčky pod sedadlom nastavovali výšku sedenia a aj sklon chrbtovej opierky. Chrbtová opierka bola dostatočne vysoká aby podoprela celý chrbát avšak nepokryla už opretie hlavy. Podrúčky mali zboku po jednom tlačidle, ktorým sa dala nastaviť ich výška. Mohla som si nastaviť každú podrúčku zvlášť. Opierka hlavy bola moja obľúbená časť. Keď dlho sedíš za počítačom občas potrebuješ zmeniť polohu za príjemnejšiu a pohodlnejšiu. Tento komfort mi poskytla opierka hlavy, ktorá sa dala samostatne nastaviť či už výškovo a aj nakloniť viac smerom dopredu alebo ďalej dozadu.

Nová kancelárska stolička

Máme tam vo firme rôzne stoličky do kancelárie avšak ja som si obľúbila práve túto. Tieto čo tu máme sú také príliš obyčajné. Ja chcem niečo lepšie. Niečo na čom sa mi bude dobre aj dlho sedieť. Nejakú tak pohodlnú ako som mala. Na internete som našla niečo veľmi podobné a tak sa na ňu teším keď mi konečne príde a ja si znova budem užívať pohodlné sedenie pri mojej práci.