Home / Ostatné / Zaujímavosti / Golf – šport pre celú rodinu

Golf – šport pre celú rodinu

golf-clubs-1633748_1920

Preč sú časy, kedy bol golf považovaný za šport zbohatlíkov a snobov. Pomaly, ale iste sa mu totiž darí zbavovať nálepky športu pre bohatých – rozhodne nie je určený iba pre hŕstku vyvolených jedincov, ktorí majú na svojich bankových kontách závratné čiastky. Stáva sa z neho skutočne rodinný šport.

Stále viacej rodín s ním začína a nie je divu. Je to totiž jeden z mála športov, kde môžu vedľa seba bok po boku hrať celé generácie. Vďaka tzv. handicapovému systému spolu môžu vyrovnane súperiť hráči rôznych vekov, úrovní, začiatočníci i dlhoroční hráči, deti i dospelí. Dokonca ani značný výkonnostný rozdiel nie je prekážkou,každý má rovnakú šancu na víťazstvo.  Preto je golf nazývaný športom rovných šancí, prispieva k dobrej športovej mentalite a rýchlym pokrokom. Rovnako vaša telesná zdatnosť a fyzická sila nie je rozhodujúca. Ďaleko dôležitejšia je schopnosť dokázať zachovať kľud a chladnú hlavu.

Hlavné je sa baviť, golf je totiž nielen šport, ale predovšetkým hra, a to hra neobyčajne zábavná, pútavá, vzrušujúca a rozmanitá, bude vás mať stále čím prekvapovať. Žiadne dve hry nie sú rovnaké. Počet golfových ihrísk neustále rastie a tak je stále čo objavovať, skúšať a dobývať. Každé ihrisko kladie na hráča nové úlohy a nástrahy vo forme prekážok, ktoré je nutné prekonať. Ak si chcete golf vyskúšať, nie je potreba zaobstarávať si žiadne golfové vybavenie, na ihrisku vám golfové palice i loptičky zapožičajú. Nakupovať začnete až vo chvíli, keď si budete istý, že sa tejto aktivite budete venovať viacej. Golfové vybavenie môžete vďaka rastúcemu sortimentu zaobstarať za rozumnú cenu – na výber sú golfové palice a sety pre deti i dospelých v rôznych cenových reláciách. Vylepšiť vašu hru môžete pomocou golfových doplnkov a príslušenstva, ktoré sa vám budú hodiť v mnohých situáciách – týčka, rukavice, markovátka, vypichovátka, lovítka a mnoho ďalších. Aby bolo vaše vybavenie kompletné, nezabudnite si zaobstarať golfové oblečenie a kvalitné a pohodlné golfové topánky, ktoré sú pre hru absolútne kľúčové – moderná obuv so špeciálnou podrážkou zaistí komfortnú chôdzu a pevný krok.
Chcete-li spoločne tráviť čas s rodinou, udržať si kondíciu, podporiť deti v samostatnosti a trpezlivosti, posilniť sebavedomie a naučiť ich férovosti, potom je golf trefa do čierneho. Tak, vyskúšajte tento napínavý a krásny šport plný nekonečných dobrodružstiev.