Home / Móda / Tipy, ako správne nosiť zlaté šperky

Tipy, ako správne nosiť zlaté šperky

Zlato – vzácny, univerzálny kov, ktorý zrejme nikdy nevyjde z módy. Nádherné zlaté šperky sú skrátka večným skvostom, nepodliehajúcim starnutiu ani módnym trendom. Napriek tomu, že zlato pristane všetkým a doslova ku všetkému, aj pri jeho nosení je treba prihliadať na určité faktory, aby boli zlatý prsteň či náušnice skutočnou ozdobou, ktorá nás okrášli.

Ako teda nosiť zlaté šperky, čo s čím kombinovať a čo rozhodne spolu neladí?

zlatý náramok

Žlté zlato verzus zlato biele

Čo je vhodnejšie kam? Kde si vybrať zlato žlté a kde skôr zaujmete zlatým šperkom v bielom odtieni?  Platí zásada, že šperky zo žltého zlata pôsobia o čosi formálnejšie a slávnostnejšie ako prstene, náramky či retiazky  v bielom zlate. Pravdaže, nik Vám nebráni, aby ste Vašu obrúčku zo žltého zlata nosili aj počas bežných dní. Povolené sú aj decentné náhrdelníky, náramky či obľúbené zlaté náramkové hodinky. Tým nikdy nič nepokazíte. Avšak na výrazné zlaté náušnice v žltom zlate si radšej vyhraďte špeciálnejšiu príležitosť, nádherne dotvoria trebárs Váš večerný outfit a v kombinácii s klasickými čiernymi šatami budete v každej spoločnosti za hviezdu.

Pokiaľ ide o biele zlato, doladíte ho prakticky ku všetkému. Neprekáža žiadnej farbe ani štýlu oblečenia a ako už bolo spomenuté, je veľmi vhodné na bežné nosenie.

 

Porovnanie zlata s ďalšími šperkami

Možno Vás trápi otázka, či môžete Vaše obľúbené zlaté šperky nosiť súčasne s inými šperkami. Odpoveď znie: Áno, nič a nikto to nezakazuje. Jedinou podmienkou je, aby bol Váš celkový outfit zladený. Nech to celé nepôsobí príliš rozbito, až chaoticky.

 

Nech zlato ladí

A tak, ako musí ladiť outfit so zlatom aj šperkami z iných kovov, malo by ladiť zlato s nami samotnými. Myslite na to, že rôznym typom pleti pristanú rôzne zlaté odtiene, rovnako tak platí, že k istým farbám odevov pristane viac to či ono zlato.

Ak teda obľubujete čiernu, odporúčame Vám šperky zo žltého zlata.

A čo sa tónu pleti týka, najmä v kombinácii s bledšou pokožkou môže žlté zlato  pôsobiť trochu hrubo, takže siahnite skôr po jemnejšom bielom zlate, prípadne po čoraz vyhľadávanejšom ružovom zlate.

 

Neprekombinujte zlaté šperky

A na záver rada nad zlato: Menej je vždy viac, aj zlatých šperkov. Preto, ak volíte medzi obľúbeným prstienkom v odtieni ružového zlata alebo by ste radšej zo šperkovnice vybrali Vaše krásne zlaté náramky na zvláštne príležitosti, rozhodne sa rozhodnite. A nedávajte si všetko naraz len preto, že to máte a chcete to všetkým ukázať. Prebytok zlatých šperkov môže pôsobiť zložito, smiešne, až trápne, no istotne nie vkusne ani luxusne. Prekombinovaním zlata docielite presne opačný efekt, než to, aby ste zažiarili: V tom lesku nevynikne celkom nič, a už vôbec nie Vy.

Buďte krásne aj vďaka nádherným zlatým klenotom a nechajte vyniknúť ich aj Vašej kráse.

Autorské právo: domenicogelermo / 123RF Reklamní fotografie